.

Νέο όπλο κατά της παιδεραστίας απέκτησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο όπλο στη μάχη που δίνουν οι διωκτικές αρχές κατά των κυκλωμάτων παιδεραστών και υπεράσπισης των θυμάτων τους απέκτησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται ένα χρήσιμο και εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αποκαλύπτει την ταυτότητα ανήλικων θυμάτων τα οποία και χωρίς τη θέλησή τους εμφανίζονται σε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η αναγνώριση αυτή γίνεται εφικτή με την παράλληλη τη απόκτηση πρόσβασης στη σχετική βάση δεδομένων της Ιντερπόλ. Έτσι, οι διωκτικές αρχές έχουν τη δυνατότητα μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που διακινούν παιδεραστές να βρίσκουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την ταυτότητα των θυμάτων.

Το ειδικό αυτό πρόγραμμα που ταυτοποιεί θύματα και δράστες μέσω συγκριτικών εξετάσεων, ταυτοποιεί και τα ηλεκτρονικά ίχνη φωτογραφιών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας ανά τον κόσμο ενώ ήδη επτά αξιωματικοί της Δίωξης έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση και πιστοποιήθηκαν από την Ιντερπόλ για τον χειρισμό του προγράμματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών με την ονομασία «RINA» συνελήφθη ήδη ένας 32χρονος στη Θεσσαλονίκη και ένας 38χρονος στον Βόλο και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων ακόμη ατόμων. Μάλιστα στην κατοχή του ενός βρέθηκε για πρώτη φορά υλικό πορνογραφίες, που απεικόνιζε μωρά 2 μηνών!

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι σχηματισθείσες για την υπόθεση δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθούν αρμοδίως.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.