.

Συνεργασία ΗΠΑ - Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας


Σε συνεργασία με την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή ελπίζουν οι ΗΠΑ, έπειτα από τη χθεσινή επίθεση στην τουρκική πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία, στην οποία σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό και επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με την Τουρκία και με άλλους εταίρους για την καταπολέμηση της κοινής απειλής της τρομοκρατίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) Νεντ Πράις.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «καταδικάζουν σφόδρα την απεχθή τρομοκρατική επίθεση στο Σουρούτς» και ότι η Ουάσινγκτον συλλυπείται τους συγγενείς των θυμάτων, πολλά από τα οποία είχαν ταξιδέψει στην μεθοριακή αυτή πόλη για να βοηθήσουν στις προσπάθειες ανοικοδόμησης του γειτονικού Κομπάνι.

Την επίθεση καταδίκασε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα οι δράστες να προσαχθούν στη δικαιοσύνη
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.