.

Απενεργοποίηση του Flash στον Firefox από το ίδρυμα Mozilla


Το Ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε ότι απενεργοποιούνται όλες οι εκδόσεις του πρόσθετου στον browser Firefox που αναλαμβάνει την αναπαραγωγή περιεχομένου σε Flash. Το μπλόκο θα αρθεί όταν η Adobe διαθέσει μια ανανεωμένη έκδοση που θα αντιμετωπίζει προβλήματα ασφαλείας που έγιναν πρόσφατα γνωστά.

Έτσι, σε κάθε δικτυακό τόπο που περιέχει περιεχόμενο υπό μορφή Flash (βίντεο, διαφημίσεις) δεν θα εμφανίζεται αλλά θα εμφανίζεται ένα μήνυμα για την ενεργοποίηση του απενεργοποιημένου πλέον Flash player στον Firefox. «Αυτή η πρόσθετη λειτουργία είναι ευάλωτη και πρέπει να ενημερωθεί», αναφέρεται στο μήνυμα που παίρνει την θέση του περιεχομένου. 

Ο χρήστης μπορεί να επιτρέψει την ενεργοποίηση και την προβολή του περιεχομένου, εντούτοις αντιμετωπίζει τον κίνδυνο είτε να κατεβάσει εν αγνοία του κακόβουλο λογισμικό, το οποίο υποκλέπτει δεδομένα.

Διάφορες πηγές εξηγούν την απόφαση αυτή του Ιδρύματος, στις αποκαλύψεις που έγιναν πρόσφατα για τις ευπάθειες στο Flash που εκμεταλλευόταν η ιταλική εταιρεία Hacking Team που παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας εφαρμόζοντας ανορθόδοξες μεθόδους, σε κυβερνήσεις. 

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.