.

Microsoft: διορθώνει σημαντικό κενό ασφαλείας στα Windows


Ένα σημαντικό κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε στις περισσότερες εκδόσεις των Windows, με την Microsoft να έχει ήδη έτοιμο το διορθωτικό update, μέσω του Windows Update.

Το patch είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες που χρησιμοποιούν τα λειτουργικά Windows Vista, 7, 8, 8.1 και Windows RT, μαζί με τις εκδόσεις του Windows Server 2008 και νεώτερες, καθώς και την τελευταία έκδοση Windows 10 Insider Preview.

Το κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε από το Project Zero της Google και σύμφωνα με την Microsoft, το κενό θα μπορούσε να επιτρέψει απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα, αν ένας χρήστης ανοίξει ένα ειδικά κατασκευασμένο έγγραφο ή επισκεφθεί μια μη αξιόπιστη ιστοσελίδα, που περιέχει ενσωματωμένες γραμματοσειρές OpenType.

Το Project Zero είναι ένα πρόγραμμα της Google που έχει σαν στόχο να ανιχνεύει τα διάφορα bugs και κενά ασφαλείας που υπάρχουν σε δημοφιλείς εφαρμογές και λειτουργικά συστήματα και στη συνέχεια να ενημερώνει τις εταιρείες, έτσι ώστε να προχωρήσουν στην επιδιόρθωσή τους μέσα σε διάστημα 90 ημερών.

Μόλις περάσει αυτό το διάστημα και δεν έχουν διορθωθεί τα bugs ή δεν πάρει θέση η εταιρεία που εμπλέκεται, η Google δημοσιεύει τα αποτελέσματα για τα κενά ασφαλείας.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.