.

Ανησυχητικά κενά ασφαλείας για τα smartwatches


Μετά τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και γενικά ότι «έξυπνο» υπάρχει πάνω στη Γη, είναι η σειρά των «έξυπνων» ρολογιών -smartwatches- να προστεθούν στον κατάλογο με τους υποψήφιους στόχους των χάκερς.

Μια νέα έκθεση της αμερικανικής εταιρείας Hewlett Packard προειδοποιεί ότι τα νέα ηλεκτρονικά γκάτζετ έχουν ανησυχητικά κενά ασφαλείας και αυτό το πρόβλημα αφορά ακόμη και τα καλύτερα ρολόγια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι ειδικοί της εταιρείας δοκίμασαν δέκα κορυφαία και δημοφιλή μοντέλα «έξυπνων» ρολογιών και βρήκαν ότι όλα έχουν τουλάχιστον μια ευάλωτη πλευρά από άποψη ασφάλειας. Όπως είπαν, οι κατασκευαστές πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο ζήτημα μελλοντικά.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το BBC, από την έρευνα προέκυψε ότι:

- Εννέα στα δέκα ρολόγια στέλνουν ορισμένα δεδομένα με μη κρυπτογραφημένο τρόπο, με συνέπεια να μπορούν να παραβιασθούν και να διαβασθούν από έναν κακόβουλο χάκερ.

- Μόνο τα μισά ρολόγια έχουν λειτουργία κλειδώματος, που εμποδίζει άλλους χρήστες πέρα από τον ιδιοκτήτη να έχουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα στοιχεία.

- Το ένα τρίτο των ρολογιών επιτρέπουν απεριόριστες προσπάθειες πρόσβασης (login) από τον χρήστη, πράγμα που δίνει άπλετο χρόνο στον χάκερ ή στον κάθε περίεργο να δοκιμάσει άπειρους κωδικούς (passwords), έως ότου πετύχει τον σωστό.

- Δύο στα δέκα ρολόγια μπορούν εύκολα να «ζευγαρωθούν», αν κλαπούν, με ένα διαφορετικό τηλέφωνο από αυτό του ιδιοκτήτη τους.

Για «απογοητευτικά, αλλά όχι απρόσμενα» ευρήματα έκανε λόγο η ΗΡ, η οποία αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια ακριβώς μοντέλα ρολογιών «τσέκαρε» και σε ποια εντόπισε τα περισσότερα κενά ασφαλείας. Όμως, διέρρευσε ότι συσκευές των Apple, Sony και Samsung ήσαν ανάμεσα σε αυτά.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.