.

11 νεκροί από φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών στη Σαουδική Αραβία - [Photo]


Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 άλλοι διαφόρων εθνικοτήτων τραυματίστηκαν, από φωτιά που ξέσπασε σε συγκρότημα κατοικιών όπου διαμένουν εργαζόμενοι πετρελαϊκής εταιρείας στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η Saudi Aramco, η εθνική εταιρεία πετρελαίου της χώρας, ανέφερε πως δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τη φωτιά, που ξέσπασε σε υπόγειο του οικιστικού συγκροτήματος Radium στην πόλη Χόμπαρ.


"Στις 30/08 στις 05:45 το πρωί αναφέρθηκε φωτιά στο υπόγειο του οικιστικού συγκροτήματος Radium στην πόλη Αλ Χόμπαρ, το οποίο νοικιάζει η Saudi Aramco για τους υπαλλήλους της", σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ τουλάχιστον 219 άλλοι τραυματίστηκαν, μερικοί από τους οποίους σοβαρά.


"Αυτοκίνητα και έπιπλα άρπαξαν φωτιά στο υπόγειο ενός από τους πύργους και άρχισε να βγαίνει πυκνός καπνός παρεμποδίζοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης και κατάσβεσης", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Saudi Aramco, τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στην πόλη Ντάχραν, απασχολεί περισσότερους από 55.000 υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους είναι ξένοι. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε την εθνικότητα των υπαλλήλων της αλλά πιστεύεται ότι στο συγκρότημα διαμένουν ξένοι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Aramco, το οικιστικό συγκρότημα Radium αποτελείται από οκτώ εξαώροφα κτίρια και περιλαμβάνει 486 διαμερίσματα.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.