.

Διεθνή συνεργασία για την ασφάλεια του Μουντιάλ 2018 προτείνει η ρωσική FSB



Τη σύσταση διεθνούς αντιτρομοκρατικής ομάδας που θα διασφαλίσει την ήρεμη και επιτυχημένη διεξαγωγή του επερχόμενου Μουντιάλ (2018) στη Ρωσία, στα πρότυπα της κοινής συνεργασίας των υπηρεσιών Ασφαλείας που απέτρεψαν μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων τον Φεβρουάριο του 2014 στο Σότσι, προτείνει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας, FSB.

Όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφστο 14ο συνέδριο των επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας, η βοήθεια πολλών χωρών όπως των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, τηςΑυστρίας και της Γεωργίας, πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, αποδείχθηκε πολύτιμη, καθώς απετράπησαν τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Με το βλέμμα στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία, η ρωσική αντιπροσωπεία υπέβαλε πρόταση στο συνέδριο να επαναληφθεί το μοντέλο των Ολυμπιακών του Σότσι με μια διεθνή ομάδα εργασίας για την ασφάλεια, η οποία λειτούργησε άψογα το 2014 στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας» είπε ο Μπορτνίκοφ.

Η Ρωσία θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ το 2018 (14 Ιουνίου έως 16 ιουλίου). Οι αγώνες της FIFA θα διεξαχθούν σε 11 ρωσικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Αικατερίνενμπουργκ, το Καλίνινγκραντ, τοΝίζνι Νόβγκοροντ, η Σαμάρα, το Ροστόφ-ον-Ντον, το Σαράνσκ και τοΒόλγκογκραντ.

Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ο ρώσος πρόεδροςΒλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στο Μουντιάλ αλλά και τους φιλάθλους επισκέπτες για την εγγυημένη ασφάλεια και τη μέγιστη άνεση κατά τον μήνα διεξαγωγής των Ποδοσφαιρικών Αγώνων.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.