.

Φόρτωσαν εκρηκτικά σε επιβατηγό πλοίο γεμάτο τουρίστες για Κυκλάδες


Είναι δυνατόν σ΄ ένα πλοίο της ακτοπλοΐας που μεταφέρει εκατοντάδες τουρίστες Έλληνες και ξένους στις Κυκλάδες, στην «καρδιά» του καλοκαιριού να μεταφέρεις ταυτόχρονα εκρηκτικά που είναι φορτωμένα σε τζιπ ,στο γκαράζ του πλοίου; Φαίνεται πως στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά! Το πιο παράδοξο; Ότι το «λάθος» το έκανε ο στρατός, που υποτίθεται ότι τηρεί κατά γράμμα όλα τα προβλεπόμενα!

Στις 5 Αυγούστου κλιμάκιο του ΤΕΝΞ διατάχθηκε να μεταβεί στην Μήλο για να εξουδετερώσει «άσκαστα» πυρομαχικά που είχαν εντοπιστεί στο νησί. Προς μεγάλη του έκπληξη το κλιμάκιο διαπίστωσε ότι θα πήγαινε στο νησί …με το πλοίο της γραμμής! Κάτι που δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό ασφαλείας ,αφού οι άνδρες του ΤΕΝΞ για να κάνουν την δουλειά τους είναι πάντα εξοπλισμένοι με εκρηκτικές ύλες . Έτσι έγινε και στην αποστολή για τη Μήλο. Μόνο που αντί να μεταφερθούν με κάποιο μέσο των ΕΔ ή με κάποιο ειδικά ναυλωμένο σκάφος, φόρτωσαν το όχημά τους με τα εκρηκτικά στο επιβατηγό πλοίο! 

Ποιος πήρε τέτοια απόφαση; Δεν υπήρχε κίνδυνος; Είχαν ληφθεί κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας τα οποία εξασφάλιζαν ότι τίποτα «δεν θα πάει στραβά»; Γιατί ουδείς μπορεί να σκεφτεί έστω τι θα συνέβαινε σε αντίθετη περίπτωση. Το Λιμεναρχείο γνώριζε και είχε εγκρίνει την μεταφορά; Ο καπετάνιος του πλοίου είχε ενημερωθεί και είχε δώσει την έγκρισή του για το «εκρηκτικό» φορτίο;

Γιατί σ΄ αυτή την αποστολή δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα;

Πηγή: onalert.gr
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.