.

Επίθεση αυτοκτονίας στη Νιγηρία από γυναίκα - καμικάζι


Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε γυναίκα καμικάζι κοντά στον κύριο σταθμό λεωφορείων της Νταματούρου, στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τη νιγηριανή αστυνομία.

Μερικά λεπτά αργότερα, δεύτερος καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το σημείο της πρώτης επίθεσης, αφού έγινε αντιληπτός από διερχομένους, χωρίς να προκαλέσει άλλα θύματα εκτός από τον δικό του θάνατο.

«Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας διενεργήθηκαν σήμερα στην Νταματούρου. Η πρώτη έγινε έξω από έναν σταθμό λεωφορείων και η δεύτερη στην Πομπομάρι, στα προάστια της πόλης, όπου σκοτώθηκε μόνον ο τρομοκράτης», δήλωσε ο Τόγιν Γκμπαντεγκέσιν, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Γιόμπε.

«Στην πρώτη επίθεση, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν από γυναίκα καμικάζι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μία νεαρή κοπέλα επιχείρησε να εισέλθει στον σταθμό των λεωφορείων γύρω στις 07:00 (09:00 ώρα Ελλάδας). «Δεν της είχε επιτραπεί να εισέλθει στον σταθμό επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο από τους φρουρούς ασφαλείας στην είσοδο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μάρτυρας Σάνι Ντανκαμάσο.

«Βγήκε από τον χώρο στάθμευσης, Εκείνη την ώρα από τον χώρο στάθμευσης έβγαινε ένα ιδιωτικό ταξί. Όταν το αυτοκίνητο πλησίασε, πυροδότησε τα εκρηκτικά», πρόσθεσε.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.