.

Ρωσική κυβερνοεπίθεση στα συστήματα του Πενταγώνου των ΗΠΑ


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΝBC, άγνωστοι χάκερς κατάφεραν να διεισδύσουν στα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γενικού Επιτελείου του Πενταγώνου, με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας των συστημάτων για δύο εβδομάδες.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του επιτελείου Joint Chiefs of Staff τέθηκε εκτός λειτουργίας, στα πλαίσια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν αναφορικά με την υπόθεση.

“Στόχος μας είναι να εντοπίζουμε και να μετριάζουμε τους κινδύνους ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε όλα τα δίκτυά μας”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Αντισυνταγματάρχης Valerie Henderson. “Λαμβάνοντας υπόψην τους στόχους αυτούς, έχουμε θέσει εκτός λειτουργίας το δίκτυο του Επιτελείου και συνεχίζουμε να ερευνούμε την υπόθεση. Βασική μας προτεραιότητα είναι να αποκαταστήσουμε τις υπηρεσίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.”

“Στα πλαίσια της πολιτικής μας και για λόγους ασφάλειας, δεν εκθέτουμε περαιτέρω λεπτομέρειες που αφορούν συμβάντα στον κυβερνοχώρο ή επιθέσεις κατά των δικτύων μας”, πρόσθεσε.

Το NBC, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν στην επίθεση εμπλέκεται η ρωσική κυβέρνηση ή εάν πραγματοποιήθηκε από ιδιώτες Ρώσους χάκερς. Ωστόσο οι πηγές αναφέρουν ότι το δίκτυο στο οποίο στηρίχθηκε η επίθεση βασίζεται σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο συγκεντρώνει μαζικά τεράστιο όγκο δεδομένων.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί, η εισβολή πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου και επηρέασε περίπου 4.000 μέλη του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν τέθηκαν σε κίνδυνο, ούτε παραβιάστηκαν διαβαθμισμένες πληροφορίες, ωστόσο το Πεντάγωνο προχώρησε σε διακοπή της λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.