.

Ανησυχία προκαλεί στους αναλυτές το αναβαθμισμένο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μπανγκόκ


Το τρομοκρατικό χτύπημα στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ προβληματίζει τους αναλυτές.Τα χαρακτηριστικά της βομβιστικής επίθεσης που συγκλόνισε την Ταϊλάνδη, καταδεικνύουν πως σκοπός των δραστών ήταν να υπάρξουν νεκροί και όχι απλώς να σταλεί πολιτικό μήνυμα.

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Από όσο γνωρίζω, πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια που έχει ποτέ λάβει χώρα στη Μπανγκόκ. Σίγουρα δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τις επιθέσεις που έχουν πολιτικά κίνητρα που έχουμε δει στο παρελθόν που σε γενικές γραμμές έχουν σχεδιαστεί για να τραβούν την προσοχή και όχι για να προκαλούν θύματα. Είναι ένα νέο είδος επίθεσης για την Μπανγκόκ και είναι κάτι που θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο θέμα της ασφάλειας στην Ταϊλάνδη», εξηγεί ο Μάθιου Γουήλερ, αναλυτής για θέματα Νοτιοανατολικής Ασίας στο International Crisis Group.

Η επίσημη γραμμή του στρατιωτικού καθεστώτος της Μπανγκόκ είναι πως το χτύπημα βάλει κατά του τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας της χώρας.

«Η Ταϊλάνδη είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για να βρει κανείς την αλήθεια. Τα κύρια ινστιτούτα εκπροσωπούν συγκεκριμένες πολιτικές. Τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατιωτικού καθεστώτος. Πιστεύω πως πρέπει να ακούμε με πολλή προσοχή τις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης,» σημειώνει ο Μάθιου Γουήλερ.

Η αστυνομία της Μπανγκόκ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ οι πολίτες παρακολουθούν σοκαρισμένοι την επόμενη μέρα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.