.

Ληστεία με ομήρους σε supermarket ...αλλά με ψεύτικο όπλο!


Πανικό προκάλεσε ένας 30χρονος Αλβανός ληστής περίπου στις έξι το πρωί όταν επέλεξε για στόχο του το σουπερμάρκετ LIDL στου Ζωγράφου επί της οδού Στύρων 3-5.

Ο δράστης παραμόνευε τους υπαλλήλους που θα έμπαιναν στο κατάστημα από την πλαϊνή είσοδο και μόλις έφτασαν τρεις από αυτούς, πετάχτηκε πίσω τους και με την απειλή πιστολιού, που αργότερα αποδείχτηκε πως ήταν ψεύτικο, τους ανάγκασε να μπουν μαζί, εντός του καταστήματος. Μία υπάλληλος κατάφερε να κρυφτεί και να καλέσει εγκαίρως την Άμεση Δράση, όπου τους ανέφερε πως ο δράστης ήταν οπλισμένος και εντός της επιχείρησης.

Ο 30χρονος ληστής έδεσε τα χέρια των τριών υπαλλήλων και του διευθυντή με σελοτέιπ, χτύπησε μία γυναίκα υπάλληλο ελαφρά και βαρύτερα στα πλευρά τον διευθυντή και αφού άρπαξε ελάχιστα ψιλά που είχαν τα ταμεία τους οδήγησε όλους στον ημιόροφο και απαίτησε να του πουν τον συνδιασμό του χρηματοκιβωτίου για να αρπάξει όσα χρήματα είχε μέσα.

Αυτά συνέβησαν μέσα σε μόλις 1,5 λεπτό, όσο διάστημα πέρασε δηλαδή, μέχρι να φτάσει και το πρώτο περιπολικό της Άμεσης Δράσης στο σημείο. Αμέσως, οι δύο αστυνομικοί του πληρώματος, εισήλθαν με προσοχή και έχοντας πάρει μέτρα ασφαλείας με προτεταμένα τα όπλα τους μέσα στο κατάστημα από την ίδια πλαϊνή είσοδο.

Εκεί αντιλήφθηκαν φωνές στον ημιόροφο και εξίσου προσεκτικά ανέβηκαν πάνω. Όταν είδαν ότι ο δράστης δεν σημάδευε πλέον τους ομήρους, πετάχτηκαν μπροστά του, σημαδεύοντάς τον με τα όπλα τους και τον κάλεσαν να παραδοθεί. Εκείνος γνωρίζοντας βεβαίως ότι το πιστόλι που κατείχε ήταν ψεύτικο, το πέταξε και παραδόθηκε δίχως να αντισταθεί, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Μία υπάλληλος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς είχε υποστεί σοκ και έφερε εκδορές στα χέρια από τα χτυπήματα του Αλβανού δράστη, ενώ ο διευθυντής της επιχείρησης μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες, αφού είχε τραυματιστεί στα πλευρά από τα χτυπήματα του ληστή. Ο δράστης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και εξετάζεται από την Ασφάλεια, για να διαπιστωθεί εάν είναι υπέυθυνος και για τυχόν άλλες παρόμοιες πράξεις.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.