.

5.000 όπλα και 500.000 σφαίρες στο πλοίο που εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης


«Φύλλο και φτερό» κάνουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος το πλοίο «Χαντάτ 1», σημαίας Βολιβίας, το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, αφού εντοπίστηκε νότια της Ιεράπετρας να μεταφέρει όπλα -αν και το επίσημο φορτίο του ήταν κοντέινερ με πλαστικά.

Τα δύο πρώτα από τα συνολικά 14 εμπορευματοκιβώτια του πλοίου αποσφραγίστηκαν και ήδη έχουν βρεθεί τεράστιες ποσότητες με σφαίρες, όπλα και στρατιωτικό υλικό. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα δύο πρώτα εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου περιέχουν περίπου 5.000 όπλα και σχεδόν 500.000 σφαίρες των 9mm, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και Εισαγγελικής Αρχής.

Πιο αναλυτικά, κατά την εκφόρτωση, των δύο πρώτων εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία είχαν φορτωθεί στο Ισκεντερούν της Τουρκίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά που περιείχαν συνολικά 491.950 σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου), των οποίων η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου του πλοίου, δεν αναφέρουν την ύπαρξη των ανευρεθέντων όπλων και πυρομαχικών, ενώ τονίζεται ότι τα όπλα και πυρομαχικά ήταν επιμελώς κρυμμένα πίσω από απλό φορτίο, σε συρταριέρες, ντουλάπια και πλαστικά χαλάκια γυμναστικής, στο βάθος των κοντέινερ, γεγονός που -σύμφωνα με το Λιμενικό- αποδεικνύει την οργάνωση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει, για την παράνομη μεταφορά των λαθραίων έτσι ώστε σε περίπτωση που γινόταν κάποιος απλός έλεγχος, να μη γινόντουσαν αντιληπτά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, αναφέρθηκε στο περιστατικό κάνοντας λόγο για επιτυχία του Λιμενικού. 

«Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να εντοπισθεί το εν λόγω πλοίο και η μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών», είπε και πρόσθεσε: «Η καταμέτρηση όπλων και πυρομαχικών συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την υπόθεση». 


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.