.

Θανατηφόρα έκρηξη σε ισπανικό εργοστάσιο πυροτεχνημάτων


Εκρηξη που ακούστηκε ώς το κέντρο της Σαραγόσας σημειώθηκε χθες στις 14.15 το μεσημέρι σε εργαστήριο πυροτεχνημάτων, κοντά στο αεροδρόμιο της ισπανικής πόλης, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε εργαζομένων. Ως αργά χθες το απόγευμα, η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο Pirotecnica Zaragozana, στην περιοχή Γκαραπινίγιος, ήταν αποκλεισμένη από τον φόβο νέων εκρήξεων.

Το μεγάλο δίλημμα των πυροσβεστών μετά την έκρηξη αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονταν στην περιοχή του κατεστραμμένου εργοστασίου, όπου ήταν διάσπαρτες εκρηκτικές ύλες, προκειμένου να αναζητήσουν τραυματίες. Εισήλθε αρχικά ένας πυροσβέστης με έναν εκπαιδευμένο σκύλο, χαρτογράφησε, κατά κάποιον τρόπο, το πεδίο της έκρηξης και τα σημεία στα οποία βρίσκονταν οι έξι σοβαρά τραυματίες και εν συνεχεία έφθασαν οι διασώστες.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έγιναν χθες γνωστά. Η διαχείριση εύφλεκτων και εκρηκτικών υλών απαιτεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία συχνά δεν τηρούνται, τόσο με ευθύνη των επιχειρήσεων για λόγους κόστους όσο και με ευθύνη των εργαζομένων για λόγους απλοποίησης της καθημερινότητας.

Στην περιοχή έσπευσε η υπουργός Βιομηχανίας της επαρχίας της Αραγωνίας, καθώς και ο περιφερειάρχης, ο οποίος τόνισε ότι θα χρειαστούν πολλές ώρες προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά. Στην επιχείρηση παρασκευής πυροτεχνημάτων εργάζονταν 20 άνθρωποι, ενώ δεν είναι σαφές πόσοι βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις τη στιγμή της έκρηξης.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.