.

Ξεκινάει το έργο εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι του Ηρακλείου


Πρόκειται για το έργο «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Εγκατάσταση Συστημάτων Ασφαλείας στον ΟΛΗ», με συγχρηματοδότηση κατά 100% από το πρόγραμμα «ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013″ (ΕΣΠΑ) το οποίο θα προχωρήσει άμεσα και τους επόμενους μήνες το λιμάνι του Ηρακλείου φιλοδοξεί να είναι από τα πιο ασφαλή της χώρας εξασφαλίζοντας έτσι και «διεθνή πιστοποιητικά»!

«Θα είναι άλλο λιμάνι από πλευράς ασφαλείας! Η ασφάλεια θα είναι μοναδική. Σκεφτείτε ότι δεν θα μπορεί ούτε ένας λιμενικός πχ να μπει χωρίς πιστοποιήσεις και Κάρτες, ακόμη και το αυτοκίνητο» τόνισε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών κ.Σταύρος Λυριτζάκης.

Η προσπάθεια να μπει το έργο ήταν μεγάλη μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ ΟΛΗ και αναδόχου του έργου συνολικού ύψους 1.858.805,30 ευρώ. «Στόχος του έργου είναι η πλήρης εφαρμογή του Διεθνούς Κανονισμού Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS), στο λιμάνι του Ηρακλείου. Με την ολοκλήρωση του έργου το λιμάνι του Ηρακλείου θα γίνει ένα από τα πιο ασφαλή λιμάνια της χώρας κι αυτό είναι ουσιαστικό ακόμη και για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας» λέει ο κ.Λυριτζάκης που ήταν στην συνάντηση που έγινε στο Αμβούργο και είδε από κοντά τις δυσκολίες.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.