.

Νέος επεξεργαστής ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αυτοκαταστραφεί!

Επεξεργαστής σε στρώμα Corning Gorilla Glass
Ερευνητές της Xerox δημιούργησαν έναν νέου τύπου επεξεργαστή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αυτοκαταστραφεί κατά βούληση μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Ο νέος επεξεργαστής αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος DARPA, το οποίο έχει σαν στόχο την εξεύρεση μεθόδων για την εξασφάλιση πληροφοριών ύψιστης σημασίας, μέσω νέων τεχνολογιών κρυπτογράφησης.

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό: η εξασφάλιση πως τακρυπτογραφημένα δεδομένα θα διαβαστούν από τον σωστό παραλήπτη και όχι από κάποιον τρίτο, ο οποίος πιθανώς μπορεί να σπάσει την ασφάλεια.

Οι ερευνητές του PARC της Xerox, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τσιπ σε στρώμα γυαλιού Corning Gorilla Glass με πρόβλεψη τη θραύση του, εάν αυτό επιλεγεί από τον "χρήστη" του.  


Ο μηχανισμός θραύσης είναι απλός. Μία μικρή αντίσταση που είναι ενσωματωμένη στο ολοκληρωμένο, θερμαίνει το κρύσταλλο μέχρι αυτό να σπάσει. Η διαδικασία της θραύσης έχει ως αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό κατακερματισμό τού κρυστάλλου-τσιπ σε χιλιάδες κομμάτια, κάτι που το καθιστά εντελώς άχρηστο. Η αντίσταση μπορεί να ενεργοποιηθεί από κάποιον απλό μηχανικό διακόπτη, ή ραδιοκύματα.

Το τσιπ μετά τη θραύση του

Με την αποθήκευση κλειδιών κρυπτογράφησης σε έναν επεξεργαστή Gorilla Glass, μία συσκευή θεωρητικά είναι απολύτως ασφαλής, αφού μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε επιτόπου είτε απομακρυσμένα η καταστροφή του.

Εφόσον λυθεί το πρόβλημα της θραύσης του επεξεργαστή από πτώσεις και κραδασμούς, το πιθανότερο είναι να προχωρήσει η χρήση του αρχικά σε στρατιωτικές εφαρμογές, όπως γίνεται συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.