.

Το διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο και οι κίνδυνοι κυβερνοεπιθέσεων


Τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο, αυξάνονται οι προσπάθειες ανάπτυξης του αυτοκινήτου «νέας γενιάς», ένα αυτοκίνητο που είναι πολύ πιο «έξυπνο», με οθόνες-tablet στο εσωτερικό του, διασύνδεση με το smartphone, ακόμα και με το smartwatch, παρέχοντας πλειάδα εξυπηρετήσεων (πχ. σύνδεση με το Διαδίκτυο) και λειτουργιών ευκολίας στον ιδιοκτήτη του (απομακρυσμένη εκκίνηση, ενημέρωση τεχνικών στοιχείων), που μέχρι πρότινος άνηκαν μόνο σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.


Ωστόσο πρόσφατες κυβερνο-επιθέσεις έχουν αναδείξει σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι απειλές, οι οποίες σχετίζονται με τη δικτύωση στα αυτοκίνητα, αλλά και να ευνοηθεί η τεχνολογική πρόοδος και καινοτομία, η Intel ανακοίνωσε τη δημιουργία της Επιτροπής Εξέτασης Ασφάλειας Αυτοκίνησης (Automotive Security Review Board - ASRB). Η επιτροπή απαρτίζεται από ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας οχημάτων.


Οι ερευνητές της ASRB θα διεξάγουν έρευνες κυβερνο-ασφάλειας πάνω στην πλατφόρμα αυτοκίνησης της Intel. Το μέλος με τη σημαντικότερη συμβολή, θα λάβει ως επιβράβευση ένα καινούριο αυτοκίνητο. Επίσης, η Intel δημοσίευσε την πρώτη έκδοση μιας ειδικής μονογραφίας που εξετάζει τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την κυβερνο-ασφάλεια στην αυτοκίνηση, η οποία θα ανανεώνεται, καθώς νέα ευρήματα της ASRB θα προκύπτουν.

Περισσότερες πληροφορίες:



Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.