.

Σύλληψη έξι δεκαπεντάχρονων παιδιών για επιθέσεις μέσω Διαδικτύου

Με αυτό το μήνυμα, η βρετανική αστυνομική υπηρεσία προειδοποιεί όσους έχουν κάνει εγγραφή στον δικτυακό τόπο διάθεσης του Lizard Stresser, ότι σύντομα θα δεχτούν επισκέψεις.
Στην σύλληψη έξι νεαρών παιδιών 15 έως 18 ετών προέβη στις 28 Αυγούστου 2015 η βρετανική υπηρεσία καταπολέμησης σοβαρών εγκλημάτων NCA. Οι νεαροί θεωρούνται ύποπτοι για κακόβουλη χρήση λογισμικού της διαβόητης σπείρας κυβερνοεγκλήματος Lizard Squad, με το οποίο φέρονται να κατέλυσαν τους δικτυακούς τόπους μιας μεγάλης εφημερίδας, ενός σχολείου, εταιρειών ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών καθώς και σειράς διαδικτυακών καταστημάτων.

Το εργαλείο Lizard Stresser της Lizard Squad είναι λογισμικό που επιτρέπει, σε όποιον πληρώσει, να καταστήσει απροσπέλαστους τους δικτυακούς τόπους που θα βάλει στόχο επί οκτώ ώρες σε κάθε «βολή».  Η μέθοδος που υλοποιεί το λογισμικό είναι αυτή της κατανεμημένης επίθεσης που προκαλεί την άρνηση παροχής υπηρεσιών -βομβαρδίζει ακατάπαυστα με ψευδή αιτήματα σύνδεσης το site-στόχο ώστε τελικά να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε κανένα πραγματικό αίτημα πρόσβασης.

Το DailyDot αναφέρεται σε στοιχεία από τον δικτυακό τόπο των Lizard Squad, από τα οποία αποκαλύπτεται το κόστος μιας επίθεσης DDoS: από έξι έως και 500 δολάρια πληρωμένα με το κρυπτονόμισμα. Η κατάρρευση του στόχου επί 30.000 λεπτά -περίπου 20 ημέρες- κοστίζει 130 δολάρια, ενώ με 500 δολάρια οι πελάτες μπορούν να λανσάρουν αναρίθμητες επιθέσεις.

Παρά την χρήση ψευδώνυμων και bitcoin, η βρετανική υπηρεσία NCA έχει στα χέρια της την λίστα των εγγεγραμμένων χρηστών στον δικτυακό τόπο για το Lizard Stresser και «θα τους κάνει μια επίσκεψη».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι βρετανοί αστυνομικοί, στο πλαίσιο της "Επιχείρησης Vivarium", επιτυγχάνουν τον εντοπισμό των πελατών της Lizard Squad, παρά το γεγονός ότι πλήρωναν ανώνυμα με bitcoin. Άλλοι, εγγεγραμμένοι, χρήστες στον δικτυακό τόπο για το Lizard Stresser, περίπου 50, εξετάζονται.

Νωρίτερα φέτος, η αστυνομία συνέλαβε και άφησε ελεύθερα με εγγύηση, δύο δεκαεπτάχρονα αγόρια.

Κατά την επίσκεψή τους, οι αστυνομικοί ενημερώνουν τα παιδιά ότι οι επιθέσεις DDoS είναι παράνομες, και ότι η διεξαγωγή τους μπορεί να τα οδηγήσει σε σημαντικούς περιορισμούς της ελευθερίας τους, να διακόψει την πρόσβασή τους στο Ίντερνετ, τις συσκευές και να βλάψει τις προοπτικές μιας καριέρας, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση στο nationalcrimeagency.gov.uk.

Η υπηρεσία αναφέρει πως 3 στις 10 επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέστησαν επίθεση τέτοιου τύπου το 2014 και παραπέμπει σε πολύτιμο περιεχόμενο για την λήψη μέτρων από τις επιχειρήσεις ώστε να οχυρωθούν, στην διεύθυνση https://www.gov.uk/government/publications/cyber-essentials-scheme-overview.

Θυμάστε την ιστορία του αυτοαποκαλούμενου «Θεού των χάκερ»;

«Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τον θεό των χάκερ», μετά την απόφαση δικαστηρίου στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Φιλανδίας να αφήσει ελεύθερο λόγω ηλικίας δεκαεπτάχρονο που κρίθηκε ένοχος για περισσότερα από 50.000 αδικήματα που διέπραξε το 2012 και το 2013 μέσω Διαδικτύου.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.