.

Σχέδιο Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής


Ολοκληρωμένη πρόταση για τη σύσταση Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής, η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο και την αστυνόμευση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., πρόκειται να καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες η Κομισιόν. Το σχέδιο επεξεργάζεται ο Ελληνας επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε πρόσφατη, δημόσια δήλωσή του τόνισε ότι προωθείται η λειτουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής για την ενίσχυση και τη βελτίωση των συνοριακών ελέγχων.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο, αρμόδιος κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η αρχική, πρώτη επεξεργασία της πρότασης θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Για το θέμα της κοινοτικής συνοριοφυλακής, εξάλλου, καθώς και την υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων, πρόκειται να επισκεφθούν την ερχόμενη εβδομάδα την Ελλάδα ειδικοί απεσταλμένοι της Κομισιόν.

Πάντως, το αρχικό εισηγητικό έγγραφο προβλέπει ότι η ροή προσφύγων και μεταναστών προς την Ε.Ε. θα συνεχιστεί και επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας μόνιμης ευρωπαϊκής δύναμης για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Επιπλέον, αποσαφηνίζει ότι στο νέο «σχήμα» ελέγχου των συνόρων θα μετέχουν και εκπρόσωποι των αρμοδίων εθνικών αρχών (δηλαδή της Αστυνομίας και του Λιμενικού).


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.