.

Συμβουλές ασφάλειας & αυτοπροστασίας από τη DIVICO SECURITY

Κανόνες για την προσωπική σας ασφάλεια και προστασία στα Α.Τ.Μ. των τραπεζών 

Πολυσύχναστα τα Α.Τ.Μ. τους τελευταίους μήνες, με πολλά κρούσματα επιθέσεων και κλοπών από επίδοξους ληστές! Η DIVICO SECURITY σας δίνει απλές & χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλειά σας πριν, μετά & κατά τη διάρκεια της χρήσης τους.


ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΑΤΜ

– Εάν πηγαίνετε βραδινές ώρες, καλό θα ήταν να μην είστε μόνοι. Προτιμήστε να έχετε κάποιο δικό σας άτομο μαζί. Μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για οποιοδήποτε περιστατικό βίας.
– Αποφεύγετε να αφήνετε τους ηλικιωμένους να πηγαίνουν μόνοι στα ΑΤΜ, έχουν συμβεί πολλά περιστατικά εξαπάτησης & κλοπής. 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΑΤΜ

– Πριν τοποθετήσετε την κάρτα σας στη σχισμή βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ύποπτο όπως σημάδια στη σχισμή που υποδέχεται την κάρτα, στρεβλωμένο πλαίσιο, τρύπες, εκδορές ή κάποιο εξάρτημα που δεν έχετε ξαναδεί. Εάν αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω μη χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο μηχάνημα & ειδοποιήστε άμεσα την τράπεζα.
– Όταν πληκτρολογείτε το pin σας, φροντίστε να κλείνετε με το σώμα σας το οπτικό πεδίο, έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να το δει.
– Όταν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, κατά την παραμονή σας στο χώρο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν.
– Μην εμπιστεύεστε αγνώστους να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της συναλλαγής και μην τους δίνετε το pin σας για οποιοδήποτε λόγο.
– Ποτέ μη μετράτε τα χρήματά σας μπροστά στο ΑΤΜ. Αυτό θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή ενός απατεώνα/ληστή και να προκαλέσει την “τύχη” σας! 

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΑΤΜ

– Μην αφήνετε τσάντες, πορτοφόλια ή χρήματα μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί είναι πιθανό, επίδοξοι διαρρήκτες που σας έχουν παρακολουθήσει να κάνετε ανάληψη χρημάτων, να επιχειρήσουν να παραβιάσουν το
αυτοκίνητό σας.
– Εάν διαπιστώσετε πως σας παρακολουθούν, καλέστε την αστυνομία και παραμείνετε σε πολυσύχναστο σημείο. 

Επιπλέον,
Μην αποθηκεύετε το pin σας εκεί που έχετε και την κάρτα σας, π.χ. στο πορτοφόλι σας. Η απομνημόνευση είναι η καλύτερη λύση!
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.