.

Απειλή για την ασφάλεια των φυλακών τα Drones


Υπήρξαν εννέα απόπειρες με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), για διείσδυση στις φυλακές στην Αγγλία και την Ουαλία κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2015, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ανάμεσά τους ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος που μετέφερε κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά που αναχαιτίστηκε από τους φρουρούς στη φυλακή Μπέντφορντ τον Μάρτιο.

Η χρήση των drones είναι μια «αναδυόμενη απειλή» δήλωσε η Εύα Richard από την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης των Εγκληματιών σε συνέντευξή της στο συνέδριο άμυνας και ασφάλειας στο Λονδίνο, όπως δημοσιεύτηκε από την Independent.

Υπήρξαν τέσσερις γνωστές απόπειρες με drones το 2014

Ακόμα και οι φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι ευάλωτες μπροστά στα drones (UAV), ανέφερε η αναλυτής πληροφοριών κα Richard, όπως λέει η εφημερίδα. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για λαθρεμπορία σε φυλακές, αλλά υπάρχουν δυνατότητες για να συμβεί αυτό στο μέλλον, φέρεται να είπε σε συνέντευξη στην έκθεση Defence and Security Equipment International στο Λονδίνο.

“Με λίγα λόγια, η νοημοσύνη μας, λέει ότι η χρήση των UAVs για την είσοδο αντικειμένων στις φυλακές μας είναι μια αναδυόμενη απειλή. Δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσει και να γίνει κάτι περισσότερο από ένα θέμα,” Τον Αύγουστο, ένας drone βρέθηκε στον περίβολο της φυλακής Νόργουιτς, ενώ πρόσφατα άλλος ένας, πιάστηκε σε περιφράξεις σε φυλακή στο Λίβερπουλ.

«Οργανωμένες συμμορίες»

Ο Mark Icke , αντιπρόεδρος της Prison Governors Association, δήλωσε ότι πιστεύει πως οι drones ως επί το πλείστον χρησιμοποιούνται σε μια προσπάθεια να περάσουν λαθραία ναρκωτικά στις φυλακές.«Αυτό που συμβαίνει στο σωφρονιστικό σύστημα αυτή τη στιγμή, είναι ότι έχουμε νεότερα και πιο προηγμένα εγκληματικά δίκτυα που δρουν μέσα και γύρω από τα σωφρονιστικά ιδρύματα», είπε.

“Μιλάμε για μεγάλες, οργανωμένες συμμορίες, που δεν θέλουν να προκαλέσουν διαταραχή, αλλά να κερδίσουν χρήματα. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά με τα ναρκωτικά στη φυλακή ..

Ανέφερε ακόμα, ότι η χρήση των τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων είναι «μια αναδυόμενη απειλή και κάτι που μας ανησυχεί”, αλλά ότι οι φύλακες είχαν περιορισμένο έλεγχο για την πρόληψή τους.

Η περίφραξη των παραθύρων και η τοποθέτηση διχτυών πάνω από τις αυλές των φυλακών, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, θα συμβάλει στη μείωση της απειλής.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.