.

Hackers έκλεψαν δακτυλικά αποτυπώματα 5,6 εκατομμυρίων κρατικών υπαλλήλων στις ΗΠΑ


Τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων περίπου 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων εκλάπησαν σε μια μαζική κυβερνοεπίθεση με στόχο τα δίκτυα της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για το προσωπικό του ομοσπονδιακού κράτους (Office of Personnel Management), ανέφερε την Τετάρτη σε ανακοίνωση της η συγκεκριμένη υπηρεσία των ΗΠΑ.

Την 4η Ιουνίου η υπηρεσία είχε ανακοινώσει πως είχε ανακαλύψει μια τεράστια παραβίαση της ασφάλειας των συστημάτων πληροφορικής της τον Απρίλιο, που είχε θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν κάθε νυν και πρώην υπαλλήλου του ομοσπονδιακού κράτους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι την επίθεση διέπραξαν Κινέζοι χάκερ.

«Από τα 21,5 εκατομμύρια πρόσωπα των οποίων εκλάπησαν οι αριθμοί μητρώου κοινωνικής ασφάλισης και άλλα ευαίσθητα δεδομένα, το υποσύνολο των ατόμων τα δακτυλικά αποτυπώματα των οποίων εκλάπησαν αυξήθηκε από σχεδόν 1,1 εκατομμύριο σε περίπου 5,6 εκατομμύρια», ανέφερε η υπηρεσία.
Πρόσθεσε πως αν και προς το παρόν «η δυνατότητα κλοπής δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι περιορισμένη», μπορεί να αλλάξει στο μέλλον με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

«Για αυτό το λόγο μια διυπηρεσιακή ομάδα εργασίας με εξειδίκευση σε αυτό τον τομέα μεταξύ άλλων το FBI, DHS, DOD και άλλων υπηρεσιών μυστικών πληροφορίας θα επανεξετάσουν τους πιθανούς τρόπους οι αντίπαλοι μπορεί να υπεξαιρέσουν δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων σήμερα και στο μέλλον», τονίζει η ανακοίνωση.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.