.

Το Internet of Things θα επαναπροσδιορίσει την ασφάλεια στις επιχειρήσεις


Το ένα πέμπτο του συνόλου των επιχειρήσεων θα αναπτύξουν ασφάλεια που θα περιλαμβάνει και το Internet of Things (IoT) μέχρι το 2017.

Το παραπάνω αναφέρει αναλυτής της Gartner, ενώ συνεχίζει αναφέροντας ότι αποκλειστικές υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας οι οποίες θα είναι αφιερωμένες για την προστασία των επιχειρηματικών πρακτικών που θα χρησιμοποιούν συσκευές και υπηρεσίες IoT, θα είναι σε λειτουργία μέχρι το 2017.

Ο Ganesh Ramamoorthy, αντιπρόεδρος ερευνητής στη Gartner αναφέρει πως το IoT θα επαναπροσδιορίσει την ασφάλεια, αναγκάζοντας όσες επιχειρήσεις δεν έχουν αναδιαμορφώσει τις στρατηγικές τους αναφορικά με το IT ή την κυβερνοασφάλεια να το πράξουν.

Ο Ramamoorthy αναφέρει πως πλέον το IoT εισχωρεί στο φυσικό κόσμο και φέρνει σημαντικά νέα στοιχεία όσον αφορά την ασφάλεια. Αυτό μάλιστα, συνεχίζει, θα αφορά πολύ σύντομα δισεκατομμύρια συσκευές οι οποίες θα μεταδίδουν δεδομένα.

Ένας από τους λόγους που η ασφάλεια όσον αφορά το IT θα αλλάξει και θα γίνει περισσότερο πολύπλοκη είναι επειδή στον κόσμο του IoT εμπλέκονται συσκευές και υπηρεσίες οι οποίες είναι σχεδιασμένες για ένα συγκεκριμένο σκοπό, σε αντίθεση με τους υπολογιστές μας οι οποίοι είναι “γενικής” χρήσης. Στην έρευνα του όσον αφορά το IoT περιλαμβάνει την “έξυπνη πόλη” και το “έξυπνο δίκτυο”.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ένα προσωπικό παράδειγμα σύμφωνα με το οποίο πρόσφατα χρησιμοποίησε μια συσκευή αυτοματισμού για το σπίτι η οποία δεν εμφανιζόταν στις συνδεδεμένες συσκευές στο οικιακό του router. Αν λοιπόν δεν μπορείς να δεις κάτι, πως θα εξασφαλιστείς από αυτό, αναρωτιέται.

Από την άλλη ο Ramamoorthy αναφέρει ότι είναι αισιόδοξος μιας και σχετικά πρόσφατα πολλά τμήματα IT κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σενάρια Bring Your Own Device (BYOD). Στις συσκευές αυτές που μπορούσε ο κάθε υπάλληλος ή συνεργάτης να φέρει από επιλογή του, περιλαμβάνονταν φορητοί υπολογιστές, smartphones ακόμα και υπηρεσίες cloud computing. Πλέον τα τμήματα IT σε μεγάλο βαθμό έχουν μάθει να προσαρμόζονται και να αντιμετωπίζουν νέα περιβάλλοντα.

Το μεγάλο βέβαια πρόβλημα όσον αφορά το IoT, όπως αναφέρει, είναι πως η προσαρμογή στην περίπτωση του θα πρέπει να γίνει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα μιας και οι διασυνδεδεμένες συσκευές πολύ σύντομα θα υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.