.

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει το Kaspersky Internet Security – multi-device 2016



Με νέα βελτιωμένα χαρακτηριστικά προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών 

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει το Kaspersky Internet Security - multi-device 2016, τη νέα έκδοση της ναυαρχίδας των καταναλωτικών προϊόντων της, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα. Το Kaspersky Internet Security - multi-device 2016 σχεδιάστηκε ειδικά για να προστατεύσει ό,τι είναι πιο σημαντικό για τους χρήστες, όπως η ιδιωτικότητα, τα δεδομένα, η ψηφιακή ταυτότητα, τα χρήματα και η ίδια η συσκευή τους. Η νέα λύση περιλαμβάνει αναβαθμισμένες τεχνολογίες, εξασφαλίζοντας την προστασία των χρηστών, ανεξάρτητα από τον τρόπο που χρησιμοποιούν τις συσκευές τους οnline και τις πλατφόρμες που επιλέγουν (Windows, OS X ή Android). Επιπλέον, μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά έχουν προστεθεί με στόχο την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. 

Όπως έδειξε η έρευνα Consumer IT Security Risks 2015, ο αριθμός των χρηστών του Internet που ανησυχεί για το διαδικτυακό απόρρητο έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Το 67% των Ευρωπαίων χρηστών ανησυχεί στη σκέψη ότι κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά του αρχεία, ενώ το 60% φοβάται ότι μπορεί να υπάρχουν στις συσκευές του προγράμματα που συλλέγουν πληροφορίες. Γι’ αυτό και το 46% δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τις webcam του, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκοπεία των ιδιοκτητών μιας συσκευής. Με βάση τα παραπάνω ζητήματα, οι λύσεις ασφαλείας οφείλουν να βρουν νέους τρόπους για την διασφάλιση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Η νέα έκδοση του Kaspersky Internet Security - multi-device 2016 έχει αναπτυχθεί με αυτό το σκεπτικό, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες για την προστασία της ιδιωτικότητας.

Τα κοινωνικά δίκτυα, οι διαφημίσεις και οι εταιρείες ανάλυσης δεδομένων συχνά ζητούν πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες αναζήτησης των χρηστών, τις τοποθεσίες τους, το ιστορικό αναζήτησης κ.λπ. Αποκτούν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησης και μπορούν να τις μεταπωλήσουν και να τις χρησιμοποιήσουν για να προβάλλουν στοχευμένα διαφημιστικά μηνύματα στον χρήστη. Το εργαλείο Private Browsing αφαιρεί αυτά τα δεδομένα από την κίνηση του Διαδικτύου και αναφέρει τυχόν «μπλοκαρισμένα» αιτήματα στο χρήστη μέσω ενός ειδικού plugin, το οποίο είναι διαθέσιμο για Mozilla Firefox, Internet Explorer και Google Chrome. Η τεχνολογία της Kaspersky Lab διαφέρει από τα άλλα εργαλεία που βρίσκονται ενσωματωμένα σε προγράμματα περιήγησης. Η νέα λύση δεν αποτρέπει απλώς τον εντοπισμό των χρηστών μέσω αρχείων cookies και δεν περιορίζεται στην ενημέρωση των ιστότοπων ότι ο χρήστης δεν επιθυμεί να μεταδώσει δεδομένα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην παρακολούθηση των κινήσεων του. Εγγυάται πραγματικά ότι αυτά τα δεδομένα θα παραμείνουν μόνο στη συσκευή.

Ένα ακόμη σύνηθες ζήτημα είναι η ενσωμάτωση πρόσθετων επεκτάσεων σε μια συσκευή εν αγνοία του χρήστη, όταν εγκαθίσταται δωρεάν λογισμικό σε αυτή. Αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης ή να εγκαταστήσουν επιπλέον plugins ή/και επεκτάσεις κ.λπ. Επιπλέον, οι ρυθμίσεις του δικτύου και του συστήματος θα μπορούσαν να τροποποιηθούν χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη της συσκευής. Όλα αυτά τα στοιχεία ενδέχεται να εισβάλουν στην ιδιωτική ζωή του χρήστη, δεδομένου ότι ορισμένα plugins και επεκτάσεις μπορεί επίσης να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες και την online συμπεριφορά τους και να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία αυτά για διάφορους σκοπούς. Η λειτουργία Change Control* εντοπίζει οποιαδήποτε διεργασία προσπαθεί να εισάγει τέτοιου είδους αλλαγές, αναφέρει το περιστατικό στο χρήστη και ζητά είτε να επιτρέπεται ρητά η διεργασία αυτή, είτε να εμποδίζεται. 

«Η προστασία της ιδιωτικότητας είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων, είτε πρόκειται για τον πραγματικό, είτε για τον εικονικό κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο, στην Kaspersky Lab κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε όλα όσα έχουν αξία για τους χρήστες μας – τα προσωπικά τους αρχεία και την ιδιωτική τους ζωή – από ψηφιακούς εγκληματίες κι άλλους περίεργους επισκέπτες του Διαδικτύου. Φυσικά, αυτά τα μέτρα είναι πιο αποτελεσματικά, αν οι χρήστες ακολουθούν πρακτικές ασφαλέστερης πλοήγησης στο Διαδίκτυο, όπως η προστασία των συσκευών και των λογαριασμών τους με ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, η αποφυγή «κατεβάσματος» αρχείων από μη αξιόπιστες πηγές και η εκτέλεση τακτικών ελέγχων για ψηφιακές απειλές στους υπολογιστές τους», δήλωσε ο Peter Aleshkin, Head of Consumer Product Management για τις Αναδυόμενες Αγορές της Kaspersky Lab. 

Επιπλέον, το επικαιροποιημένο εργαλείο Privacy Cleaner βοηθά στην αφαίρεση όλων των ιχνών της δραστηριότητας του χρήστη από έναν Windows υπολογιστή, καθώς και στην αφαίρεση του ιστορικού του προγράμματος περιήγησης, της λίστας των τελευταίων εγγράφων που άνοιξε κλπ. Με τη σειρά της, η λειτουργία Webcam Protection αποτρέπει την υποκλοπή εικόνων από την webcam, ειδοποιεί τους χρήστες όταν αυτή είναι προσβάσιμη από νόμιμες εφαρμογές και παρέχει τη δυνατότητα να εμποδιστεί κάθε πρόσβαση στην σε αυτή. 

Καθώς το τοπίο των ψηφιακών απειλών εξελίσσεται συνεχώς, η Kaspersky Lab συνιστά στους χρήστες να ενημερώνουν τακτικά τα προϊόντα ασφαλείας τους με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι διαθέτουν εγκατεστημένα όλα τα νέα και εξελιγμένα εργαλεία ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, το Kaspersky Internet Security – multi-device 2016 περιλαμβάνει δωρεάν αυτόματες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις, ενώ η διαχείριση του μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως μέσω του προσωπικού λογαριασμού My Kaspersky.


*Η λειτουργία Change Control είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά τη ρύθμιση του προϊόντος.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.