.

Range Rover με θωράκιση που θυμίζει τανκ!


Το πρώτο θωρακισμένο αυτοκίνητο στην ιστορία της φίρμας, το οποίο μπορεί να αντέξει επιθέσεις από διατρητικές σφαίρες, χειροβομβίδες και εκρηκτικά, παρουσίασε η Land Rover. 

Ονομάζεται Range Rover Sentinel και τροποποιήθηκε από το τμήμα SVO (Special Operations Division). Βασίζεται στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Autobiography και έχει λάβει πιστοποίηση θωράκισης VR8, προσφέροντας τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας στους επιβάτες.


Οι μηχανικοί του SVO τοποθέτησαν ειδικό κλωβό που αποτελείται από έξι κομμάτια ατσαλιού υπέρ-υψηλής αντοχής, ενώ τα τζάμια έχουν αντικατασταθεί από αλεξίσφαιρα φιμέ κρύσταλλα πολλαπλών στρώσεων. Το ρεζερβουάρ σφραγίζεται αυτόματα και η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να επέμβει κανείς. Τα ελαστικά διαστάσεων 20 ιντσών φέρουν ειδική προστασία, η ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά συστήματα έχουν αναβαθμιστεί, με τη μέγιστη μεταφορική ικανότητα να φτάνει τα 650 κιλά. 


Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με βοηθητικό σύστημα μπαταριών, σύστημα επαναφόρτισης και αυτόματης πυρόσβεσης. Επίσης, υπάρχει ειδική έξοδος διαφυγής στα πίσω καθίσματα, σε περίπτωση που δεν ανοίξουν οι πόρτες. Μπορεί να αποκρούσει διατρητικές, εμπρηστικές σφαίρες 7,62 χλστ., έκρηξη ισοδύναμη με 15 κιλά TNT και επίθεση με χειροβομβίδα DM51. 


Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V6 3.0 λίτρων κινητήρας απόδοσης 430 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF. Τα φρένα είναι αεριζόμενα και έχουν διάμετρο 380 χλστ. εμπρός και 365 χλστ. πίσω.

Το Range Rover Sentinel έχει πάρει άδεια για πώληση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Νότια Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, με την τιμή του να ορίζεται στα 400.000 δολάρια.

Πηγή
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.