.

Ερωτηματικά της ΕΛ.ΑΣ. για τις εταιρείες security στα κοσμικά νησιά


«Βασικά κλειδιά της επιτυχίας μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε στην προστασία του πελάτη, καθώς και στην περιφρούρηση κάθε τι που για τον άνθρωπο έχει αξία και θεωρείται κεφάλαιο (σημαντικό) γι' αυτόν».

Αυτή η αναφορά, που ακούγεται σαν να περιέχει αρκετή δόση ειρωνείας καθώς έχει μια τραγική διάσταση, υπάρχει στον δικτυακό τόπο της εταιρείας security στη Μύκονο, ο 25χρονος υπάλληλος της οποίας κατηγορείται ότι προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό 31χρονου κύπριου πελάτη γνωστού κλαμπ του «νησιού των ανέμων» την Κυριακή το βράδυ. Το θύμα της συμπλοκής νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Στο site της η εταιρεία security της Μυκόνου που είχε συστήσει προ μερικών ετών αθλητής πυγμαχίας με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου αναφέρεται ότι «διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση του ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης καθώς και η αναζήτηση νέων σύγχρονων και πιο αποτελεσματικών λύσεων αύξησαν την ποιότητα των υπηρεσιών μας και είναι οι παράγοντες που μας έχουν καθιερώσει». Ακόμη διαφημίζει το «υψηλό επίπεδο υπηρεσιών καθώς και ευέλικτες(!) λύσεις σε θέματα που αφορούν στην παροχή ύψιστης ασφάλειας σε ιδιωτικές αλλά και δημόσιες επιχειρήσεις».

Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξέφραζαν αμφιβολίες για τον τρόπο δράσης αλλά και την «πιστοποίηση» υπαλλήλων ορισμένων εταιρειών security που δίνουν το «παρών» στη Μύκονο αλλά και σε άλλα θέρετρα.

Ο 25χρονος security που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε την Τρίτη με τον νομικό εκπρόσωπό του κ. Κίμωνα Ευαγγελάτο στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου προκειμένου να γλιτώσει το Αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος αναμένεται να υποστηρίξει ότι «εργαζόταν πέντε χρόνια ως security και δεν είχε κατηγορηθεί ποτέ για οποιαδήποτε ενέργεια. Το βράδυ της συμπλοκής ήταν το τελευταίο που θα εργαζόταν στη Μύκονο και είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη το επόμενο πρωί. Δεν ήθελε να τραυματίσει τον 31χρονο αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του επήλθε ύστερα από πτώση του στο έδαφος όταν εκείνος προσπάθησε να τον συγκρατήσει για να μην ξαναμπεί στο κλαμπ όπου, λίγο νωρίτερα, είχε έλθει σε προστριβή με άλλον κύπριο επιχειρηματία».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός του θα είναι ότι «ο 31χρονος Κύπριος δεν φέρει μώλωπες από ξυλοδαρμό ενώ η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι μέχρι στιγμής για “σωματικές βλάβες σε βαθμό πλημμελήματος”».

Παρών στο περιστατικό ήταν και ο προαναφερθείς υπεύθυνος της εταιρείας security, για τον οποίο ωστόσο υπάρχει η αρχική εικόνα ότι «δεν είχε σχέση με τη συμπλοκή που οδήγησε στον τραυματισμό».

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.