.

Τα ANDROID ευάλωτα σε επιθέσεις


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, περίπου το 87% των Android smartphones που κυκλοφορούν αντιμετωπίζουν απειλή από κάποιο από τα πολλά κενά ασφαλείας που ήδη υπάρχουν και το σχετικό malware που το εκμεταλλεύεται. Οι διορθώσεις των κενών ασφαλείας δεν μοιάζουν να είναι επαρκείς και αυτό αφήνει εκτεθειμένους τους χρήστες των mobile συσκευών με το λειτουργικό σύστημα της Google.

H ποικιλία συσκευών και ο μεγάλος αριθμός κατασκευαστών που επιλέγουν το Android ως λειτουργικό σύστημα των νέων μοντέλων εκτιμάται ότι οδηγεί σε αδυναμία αντιμετώπισης του ζητήματος των κενών ασφαλείας που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς στο Android οικοσύστημα. Οι συσκευές Google Nexus εμφανίζονται να είναι οι ασφαλέστερες Android προτάσεις, καθώς ανανεώνονται διαρκώς με όλα τα τελευταία patches.

Οι LG, Motorola, Samsung, Sony, HTC και Asus κατατάσσονται σε καλές θέσεις από την άποψη της φροντίδας των κενών ασφαλείας που προκύπτουν στο Android, παρόλο που αυτό δεν σημαίνει ότι παρέχουν απόλυτη ασφάλεια από όλες τις εν δυνάμει απειλές που ενδέχεται να προκύψουν στο Android. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας της τεχνολογίας που λέει ότι όσο πιο δημοφιλής είναι μια πλατφόρμα, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν κακόβουλα προγράμματα που εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας που έχει αυτή.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.