.

ΓΓΔΕ: Σεμινάρια για την ασφάλεια συνόρων και το λαθρεμπόριο


Στο πλαίσιο της στρατηγικής εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ειδικά στον τομέα των ελέγχων για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο και το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα, πραγματοποιήθηκε σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, απευθυνόμενο σε υπαλλήλους της Τελωνειακής Υπηρεσίας, του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αντικείμενο του σεμιναρίου αποτέλεσε η στόχευση των Τελωνειακών Υπηρεσιών στην προστασία των συνόρων, τον έλεγχο των εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορικών μέσων και επιβατών που αποκρύπτουν χρήματα και εμπορεύματα.

Τα σεμινάρια αυτά ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων που ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την Αμερικάνικη Υπηρεσία Μεταναστευτικής και Τελωνειακής Δίωξης, Έρευνες Εσωτερικής Ασφάλειας μέσω του γραφείου της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος η Γενική Γραμματέας, κ. Κατερίνα Σαββαΐδου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, εξήρε την προσπάθεια των τελωνειακών υπαλλήλων στο διττό ρόλο που έχουν στη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών και την προστασία των συνόρων από λαθραία διακίνηση εμπορευμάτων και απαγορευμένων ουσιών.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.