.

Υπόθεση «βιομηχανικής κατασκοπείας» εξιχνιάστηκε από τη Δ.Η.Ε.



Υπόθεση «βιομηχανικής κατασκοπείας» εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 50χρονου Έλληνα, για απάτη με υπολογιστή και παράβαση του απορρήτου των επιστολών.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης, για υποκλοπή πληροφοριών εμπιστευτικού περιεχομένου σε βάρος της (πελατολόγιο, πωλήσεις, πολιτικές αγοράς, σημαντικοί κωδικοί πρόσβασης κ.λπ.), εμπορικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστο άτομο απέκτησε παράνομη πρόσβαση (cracking) στο πελατολόγιο της εταιρείας, με αποτέλεσμα σημαντική απώλεια εσόδων, λόγω της διαρροής των πληροφοριών.

Τα παραπάνω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, από τα οποία προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου που είχε προβεί στις κακόβουλες πράξεις (cracking) αντιστοιχούσαν στον 50χρονο ημεδαπό, πρώην εργαζόμενο στην καταγγέλλουσα εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία και τον χώρο εργασίας του 50χρονου δράστη, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός Η/Υ.

Από την επιτόπια ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, που διενεργήθηκε από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 520χρονου στην υπόθεση και ταυτοποιήθηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα είχε παραδώσει τις πληροφορίες σε ομοειδή εταιρεία, όπου εργάζεται.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατ’ εκτέλεση των παραγγελλομένων, για τα κατά Νόμο, ενώ διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.