.

Αλεξίσφαιρα ρούχα από την Κολομβία


Στα περίχωρα της Μπογκοτά κατασκευάζονται μερικά από τα πιο λεπτά και μοντέρνα αλεξίσφαιρα ρούχα στον κόσμο. Δεν αποτελεί έκπληξη σε μια χώρα που δοκιμάζεται από την τρομοκρατία των εμπόρων ναρκωτικών, όπου οι επιθέσεις και οι απαγωγές παραμένουν σύνηθες φαινόμενο.

Τα αλεξίσφαιρα ρούχα περιλαμβάνουν γιλέκα, σακάκια και πουκάμισα. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι προσφέρουν ασφάλεια ακόμη και από ένα Καλάσνικοφ.

Τα αλεξίσφαιρα ρούχα πριν βγουν στην αγορά υπόκεινται σε δοκιμές προκειμένου να θεωρηθούν «ασφαλή» σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ και του Ισραήλ, τα οποία είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο.Τα ρούχα δοκιμάζονται με πυρά από κυνηγετικά όπλα, Ούζι, Καλάσνικοφ. Τα αποτελέσματα στη συνέχεια ελέγχονται δύο φορές από ανεξάρτητες αρχές.

Ο κατασκευαστής Μιγκέλ Καμπαγέρο εξηγεί:«Έχουμε εστιάσει στην ανάπτυξη ευέλικτων προϊόντων, τα οποία είναι πολύ ελαφριά και 100% διακριτικά.Τα έχουμε βελτιώσει με τη χρήση της νανοτεχνολογίας και ρυθμίζονται σε θερμοκρασίες μεταξύ 13 και 17 βαθμών Κελσίου.Τα ρούχα έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γινονται αντιληπτά από τρίτους».

Ο δημοσιογράφος δέχεται να συμμετάσχει σε μια δοκιμή των ρούχων. Αφού υπογράψει μια επιστολή όπου απαλλάσσει την εταιρία κάθε ευθύνης για τυχόν ατύχημα ο κατασκευαστής τον πυροβολεί και αυτός παραμένει όρθιος Η τιμή των αλεξίσφαιρων ρούχων ξεκινάει από τις €2,000.

Η εταιρεία κατασκευάζει αλεξίσφαιρα σακίδια για τα παιδιά, μετά τα περιστατικά με τους πυροβολισμούς σε σχολεία στις ΗΠΑ.

Η Κολομβιανή εταιρία λειτουργεί από το 1992 και θεωρείται μία από τις καλύτερες του είδους στην αγορά. Άνοιξε μάλιστα και υποκατάστημα στα Harrods του Λονδίνου το 2008.

Η αγορά φίνων ρούχων υψηλής ασφάλειας ανθεί. Η Κολομβιανή εταιρία Caballero καταγράφει πωλήσεις 50.000 ρούχων ετησίως.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.