.

Παρακολούθηση κινητού: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ



Μία από τις καινούργιες προσθήκες στα προγράμματα Mobile Security είναι η δυνατότητα απομακρυσμένης διαγραφής, κλειδώματος, εύρεσης στίγματος και, τελευταία, λήψης φωτογραφίας από την μπροστινή κάμερα του κινητού. Οι λειτουργίες αυτές υποστηρίζονται και μέσα από το λειτουργικό σύστημα. Έτσι, εσείς που χάσατε (ή σας έκλεψαν) το κινητό σας, μπορείτε όχι μόνο να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας δεν θα πέσουν στα ξένα χέρια, αλλά και να το εντοπίσετε, αλλά και να φωτογραφίσετε αυτόν που το κρατά στα χέρια του. 

Σημειώστε ότι όλα αυτά τα κάνετε χωρίς να το γνωρίζει αυτός που έχει το κινητό σας. Με βάση τα παραπάνω, αναπτύχθηκαν διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με εφαρμογές που εγκαθίστανται τοπικά σε κάθε κινητό, μπορούν να το μετατρέψουν σε συσκευή παρακολούθησης του ατόμου που το έχει στα χέρια του, χωρίς αυτό να το γνωρίζει. Μπορούμε να φανταστούμε άπειρους λόγους για τους οποίους να θέλει κανείς να παρακολουθεί το κινητό κάποιου. Εννοείται ότι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το τηλέφωνο κάποιου αγνώστου, αφού απαιτείται φυσική πρόσβαση στη συσκευή για να εγκαταστήσουμε τον κατάλληλο client.

Αρχή λειτουργίας 

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα «κατασκοπίας» εκεί έξω. Η αρχή λειτουργίας τους όμως είναι πάντα η ίδια: ένας κρυφός client εγκαθίσταται στο κινητό που θέλουμε να κατασκοπεύσουμε. Πλέον, εμείς ως administrator αποκτούμε διάφορα δικαιώματα πάνω στη συσκευή και μπορούμε να εκτελέσουμε διάφορες ενέργειες από μακριά. Μερικές από αυτές μπορεί να είναι: να εντοπίσουμε το κινητό σε χάρτη (απαιτείται GPS), να δούμε τις κλήσεις που έχουν γίνει και τα SMS που έχουν ληφθεί, να κλειδώσουμε το κινητό, να δούμε τα e-mails, τις συνομιλίες μέσω messenger και, τέλος, να τραβήξουμε φωτογραφίες και βίντεο.

Mobile Spy 

Το καλύτερο πρόγραμμα παρακολούθησης μέσω κινητού ονομάζεται Mobile Spy και είναι συμβατό τόσο με iPhone όσο και με Android. Μάλιστα, εκτός από τα παραπάνω, είναι σε θέση να στέλνει και την οθόνη του κινητού σε πραγματικό χρόνο, αλλά για αυτό απαιτείται το κινητό να είναι rooted.

Όπως είπαμε πιο πάνω, το πρόγραμμα θα πρέπει να εγκατασταθεί στο κινητό-στόχος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας τη συσκευή. Μόλις γίνει αυτό, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να δουλεύει σε κατάσταση απόκρυψης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν φαίνεται και δεν απεγκαθίσταται (χωρίς το δικό σας κωδικό φυσικά). Κάτι άλλο που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι αυτά τα προγράμματα απαιτούν συνεχή σύνδεση στο Internet για να δουλέψουν.

Το πρόγραμμα ξεκινά άμεσα να καταγράφει και να στέλνει δεδομένα, αλλά πού τα στέλνει και πώς μπορείτε εσείς να τα δείτε; Θα πρέπει να δημιουργήστε έναν λογαριασμό στοwww.mobile-spy.com. Από εκεί μπορείτε να κάνετε τα πάντα: να δείτε τις κλήσεις που έχουν γίνει, τα γεωγραφικά δεδομένα του κινητού (καταγράφονται συνεχώς εάν το κινητό έχει GPS), τα websites που έχουν επισκεφθεί, τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί, τα e-mails που έχουν αποσταλεί/ληφθεί κ.λπ., αλλά και να μπείτε στα data του κινητού, όπως οι επαφές, τα apps κ.λπ.


Αυτή είναι η κεντρική οθόνη της κονσόλας του Mobile Spy. Όπως βλέπετε, μπορείτε να κάνετε ουσιαστικά τα πάντα και έχετε τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο κινητό που παρακολουθείτε.

GPS Tracking 

Μία πολύ χρήσιμη δυνατότητα του Mobile Spy είναι το GPS Tracking. Με αυτή το κινητό-στόχος μετατρέπεται ουσιαστικά σε GPS Tracker, μεταδίδοντας συνεχώς τις συντεταγμένες του. Έτσι, μπαίνοντας εσείς στο λογαριασμό σας στο www.mobile-spy.com μπορείτε να βλέπετε πού ακριβώς βρίσκεται το κινητό (και κατά συνέπεια ο κάτοχός του). Επίσης, ακόμα κι αν ο δέκτης GPS κλείσει ή αν το κινητό δεν έχει τέτοια δυνατότητα, και πάλι μπορείτε να βλέπετε τη θέση του μέσω υπολογισμού από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Οι θέσεις του κινητού ανανεώνονται κάθε λίγα λεπτά, επιτρέποντάς σας να εντοπίζετε το κινητό σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Live Control Panel 

Μια άκρως ενδιαφέρουσα όσο και πολύ χρήσιμη εφαρμογή του Mobile Spy που δεν έχουμε ξαναδεί είναι το LIVE Control Panel. Η συγκεκριμένη λειτουργία σας επιτρέπει να βλέπετε την οθόνη του κινητού στον browser σας. Παράλληλα, μπορείτε να βλέπετε σε έναν χάρτη την τρέχουσα θέση του κινητού, καθώς και τις πέντε τελευταίες καταγεγραμμένες θέσεις. Επιπλέον, μέσω του LIVE Control Panel μπορείτε να κλειδώσετε από μακριά τη συσκευή.

Παρακολούθηση κλήσεων/SMS 

Το Mobile Spy σας επιτρέπει να παρακολουθείτε από μακριά αλλά και να μπλοκάρετε τις κλήσεις που δεν επιθυμείτε. Κατ’ αρχάς, μπορείτε να βλέπετε αναλυτικές λίστες με τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, με πληροφορίες όπως η διάρκεια και η ώρα της κλήσης. Τα ίδια ακριβώς μπορείτε να κάνετε με τα γραπτά μηνύματα, όχι μόνο μέσω SMS, αλλά και μέσω του Facebook messenger και, μάλιστα, μπορείτε να βλέπετε τα μηνύματα που ανταλλάσσονται ακόμα και αν ο κάτοχος του κινητού τα διαγράψει. Αυτά θα έχουν ήδη προωθηθεί στο λογαριασμό σας στο site.


Μπορείτε να δείτε τα SMS που έχουν σταλεί και ληφθεί, τα e-mail, αλλά και το chatting με όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές και υπηρεσίες.

Ετικέτες , ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.