.

Τα "έξυπνα σύνορα" παρουσιάζει ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων & Μετανάστευσης


Στην νέα πρόταση που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2016, αναφέρθηκε την Τετάρτη σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Επίτροπος, μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

Στην επερχόμενη πρότασή μας, το 2016, έχουμε στόχο να παρουσιάσουμε ένα σύστημα το οποίο θα λειτουργεί γρήγορα και σωστά, και θα ικανοποιεί τους στόχους της ΕΕ στους τομείς της ασφάλειας και της μετανάστευσης, θα διευκολύνει τον ταξιδιώτη και θα πληροί τις προϋποθέσεις περί προστασίας δεδομένων.

Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν:
α)την αρχιτεκτονική του νέου συστήματος,
β)την βιομετρική ταυτοποίηση,
γ)τη επιτάχυνση της διέλευσης στα συνόρων,
δ)το διάστημα αποθήκευση των δεδομένων και
ε)την πρόσβαση σε αυτά των διωκτικών αρχών για καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του σοβαρού εγκλήματος.


Ο χρόνος κυλά και η Ευρώπη μοιάζει ανήμπορη να δώσει λύσεις στο καυτό αυτό ζήτημα. Περιορίζεται σε εξαγγελίες και σχέδια που μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.
Επενδύει στην καταστολή και όχι στα βαθύτερα αίτια της προσφυγικής κρίσης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο Ευρωκοινοβούλιο και στην μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL), που όπως ανέφερε, «θα ενισχυθούν οι δυνατότητες της στους τομείς: α) της συνεργασίας, β) της ανάπτυξη κοινών μεθόδων εργασίας και γ) στην εξέλιξη της CEPOL σε κέντρο αριστείας για την κατάρτιση των αστυνομικών».
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.