.

Απειλητικά μηνύματα για μαζική σφαγή σε πανεπιστήμιο της Σουηδίας


Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστήμιο Λουντ στη Σουηδία μετά από ανώνυμη απειλή για μαζική σφαγή, που θα κρατήσει σήμερα κλειστό όλη τη μέρα το Ίδρυμα.

«Λόγω της απειλής εναντίον του Πανεπιστημίου και των φοιτητών του μέσω της εφαρμογής Jodel, και την οποία η αστυνομία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη, όλοι οι φοιτητές και το προσωπικό καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους τη Δευτέρα», επισημαίνει η ανακοίνωση που το πανεπιστήμιο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

Το Jodel είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που επιτρέπει φοιτητές του ίδιου πανεπιστημίου να συνδιαλέγονται ανώνυμα. Η εφαρμογή που σχεδιάστηκε στη Γερμανία, έγινε δημοφιλής τους τελευταίους μήνες στις πανεπιστημιουπόλεις της Σουηδίας.

Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ένας χρήστης δημοσίευσε εκεί χθες αυτό το μήνυμα: «Μην πάτε στη σχολή αύριο, αν είστε στη Λουντ. Κοιτάξτε τις ειδήσεις αύριο το πρωί». Το κείμενο θύμιζε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο 4chan πριν από τη σφαγή στο Πανεπιστήμιο Άμπκουα, όταν ένας 26χρονος σκότωσε εννέα ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει στο Ρόζμπεργκ του Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. Οι ερευνητές ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιώσει αν ο δολοφόνος και ο συντάκτης του μηνύματος αυτού ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Τόρμπιορν βον Σαντς, είπε ότι δεν δίστασε να ακυρώσει όλα τα μαθήματα. «Η ασφάλεια πρέπει να είναι πάνω από όλα», δήλωσε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

Η αστυνομία της Λουντ, στη νοτιοδυτική χώρα, ανακοίνωσε ότι αναζητεί το πρόσωπο που εκτόξευσε την απειλή. «Η αστυνομία συγκέντρωσε σειρά τεχνικών πληροφοριών που θα εξεταστούν», διευκρίνισε.

Πηγή
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.