.

Πυρκαγιά σε club της Ρουμανίας με 17 νεκρούς - [VIDEO]

Οι τραυματίες από την πυρκαγιά ξεπέρασαν τους 160 



Η σφοδρή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Παρασκευή σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι στοίχισε τη ζωή 27 ανθρώπων, σε ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα των τελευταίων δεκαετιών στη Ρουμανία.

Πρόκειται για «μια μεγάλη τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Όπρεα, ενώ κατά τον υφυπουργό Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ αυτή είναι «η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους» που έχει συμβεί ποτέ στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 162 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ρουμανίας.



Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με πηγές σε νοσοκομεία.

Για τα αίτια της τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε περί τις 23:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] διεξάγεται έρευνα, ανέφεραν οι αρχές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προκλήθηκε πανικός όταν σημειώθηκε έκρηξη καθώς ξεκινούσε ένα σόου με πυροτεχνήματα και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα, «μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων», όπως αφηγήθηκε ένας εξ αυτών. Προκλήθηκε πανικός και οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο κέντρο προσπάθησαν να βγουν από αυτό από τη μοναδική έξοδο που λειτουργούσε—η δεύτερη έξοδος ήταν κλειδωμένη, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ.

Πολλά από τα θύματα «υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ.



Περίπου 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.

«Είμαι συγκλονισμένος και νοιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε [χθες] το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.