.

Canon: Νέα δικτυακή κάμερα υψηλής ευαισθησίας


Η Canon Europe ανακοίνωσε ότι η μητρική εταιρεία της, Canon Inc., αναπτύσσει μια δικτυακή κάμερα υψηλής ευαισθησίας εφοδιασμένη με έναν γρήγορο φακό υψηλής μεγέθυνσης, η οποία έχει δυνατότητα καταγραφής έγχρωμης εικόνας από μεγάλη απόσταση ακόμη και τη νύχτα, καθιστώντας εφικτή την παρατήρηση αντικειμένων τα οποία δύσκολα γίνονται αντιληπτά με γυμνό μάτι.

Εν μέσω των συνεχώς αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια και την προστασία, η εντεινόμενη ανάγκη εξέλιξης των συστημάτων επιτήρησης τροφοδότησε τη ζήτηση για δικτυακές κάμερες υψηλών επιδόσεων με δυνατότητα καθαρής εγγραφής οπτικών δεδομένων ημέρα και νύχτα, για εφαρμογές όπως η επιτήρηση αστικών χώρων και η παρακολούθηση σημαντικών υποδομών.

Η Canon αναπτύσσει μια δικτυακή κάμερα μικρού μεγέθους με υψηλή ευαισθησία, η οποία θα προσφέρει καθαρή, έγχρωμη εικόνα απομακρυσμένων αντικειμένων ακόμη και υπό συνθήκες που θα δυσκόλευαν το γυμνό μάτι, όπως τη νύχτα με περιορισμένες πηγές τεχνητού φωτισμού. Οι ικανότητες απεικόνισης της κάμερας την καθιστούν ιδανική επιλογή για εφαρμογές επιτήρησης όπως η αποτροπή εγκλημάτων και η παρακολούθηση περιοχών με φυσικές καταστροφές, επιτρέποντας την εξέταση των σκηνών τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

Αξιοποιώντας μια σειρά οπτικών τεχνολογιών που η Canon εξελίσσει εδώ και πολλά χρόνια, η υπό ανάπτυξη δικτυακή κάμερα θα διαθέτει σούπερ τηλεφακό ζουμ με μεγάλο διάφραγμα και εστιακή απόσταση άνω των 600 mm (ισοδύναμη με φιλμ 35mm), που επιτυγχάνει μια «φωτεινή» τιμή F 2,4 και επιτρέπει την είσοδο μεγάλης ποσότητας φωτός. Ο φακός θα ενσωματώνει ασφαιρικά στοιχεία και στοιχεία UD (Ultra Low Dispersion, εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) που καταστέλλουν την εμφάνιση των χρωματικών παρεκκλίσεων, οι οποίες αυξάνονται όσο μεγαλώνει το διάφραγμα του φακού, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν την κατασκευή μιας compact μονάδας φακού. Ο συνδυασμός του φακού μεγάλου διαφράγματος με έναν αισθητήρα μεγάλης ευαισθησίας και τον επεξεργαστή εικόνας υψηλών επιδόσεων θα επιτρέπει στον παρατηρητή να αναγνωρίζει το χρώμα του προσώπου ενός υποκειμένου σε απόσταση 100 μέτρων ακόμη και σε σκοτεινά περιβάλλοντα, με φωτισμό μόλις 0,08lux, που αντιστοιχεί περίπου στην ένταση του σεληνόφωτος. Συγκριτικά, η νυχτερινή επιτήρηση με τα σύγχρονα συμβατικά συστήματα είναι εφικτή μόνο σε περιορισμένες αποστάσεις με τη βοήθεια υπέρυθρου φωτισμού ή χρησιμοποιώντας μια κατάσταση νυχτερινής λειτουργίας η οποία επιτρέπει την καταγραφή μόνο ασπρόμαυρων εικόνων.

Χάρη στον συνδυασμό της λειτουργίας οριζόντιας μετατόπισης/κλίσης μέσω ηλεκτρικού μηχανισμού που ελέγχει τον προσανατολισμό της κάμερας και του σούπερ τηλεφακού ζουμ, η δικτυακή κάμερα θα καλύπτει μια ευρεία γκάμα απαιτήσεων επιτήρησης. Επιπρόσθετα της παρακολούθησης σκηνών με φυσικές καταστροφές –για παράδειγμα, ποταμούς ή κόλπους– η κάμερα είναι κατάλληλη για εφαρμογές όπως η επιτήρηση αστικών χώρων από τις οροφές κτηρίων και η αναγνώριση των αριθμών κυκλοφορίας οχημάτων σε δρόμους, όχι μόνο την ημέρα, αλλά και σε περιστάσεις όπου απαιτείται νυχτερινή επιτήρηση.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.