.

Συμβουλές ασφάλειας & αυτοπροστασίας των παιδιών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης από τη DIVICO SECURITY


Μην αφήνετε την ασφάλεια των παιδιών σας στην τύχη…. Ενημερωθείτε πως πρέπει να αντιδράσετε σε δύσκολες καταστάσεις!

Το πιο σημαντικό μέρος της ασφάλειας και της προστασίας των παιδιών είναι η πρόληψη! Είναι όμως πολύ σημαντικό να γνωρίζουν και οι γονείς αλλά και τα παιδιά μερικά πράγματα, αχρείαστα να είναι, πως θα ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις υπό απειλή.

Επειδή πολλά θέματα ασφάλειας των παιδιών σχετίζονται με “αγνώστους”, ας ορίσουμε τι σημαίνει άγνωστος. Άγνωστος, είναι ο οποιοσδήποτε τον οποίο ο γονέας, δεν γνωρίζει & δεν έχει συναντήσει ποτέ! Ο άνθρωπος ο οποίος μιλάει με το παιδί σας στο πάρκο είναι και πάλι άγνωστος, επειδή οι γονείς του δεν τον γνωρίζουν. Επομένως παραμένει ένας άγνωστος, άσχετα με το πόσο καλό μπορεί να τον θεωρεί το παιδί σας.

Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι να μάθουν τα παιδιά σας τον ορισμό του ακίνδυνου άγνωστου. Εάν ποτέ χαθούν τα παιδιά σας ή απομακρυνθούν σε ένα πολυπληθές μέρος, θα πρέπει να ψάξουν έναν ακίνδυνο άγνωστο, για να τα βοηθήσει, που θα ήταν ασφαλές γι΄αυτά να του δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Για να χαρακτηριστεί ακίνδυνος ένας άγνωστος πρέπει:
– Να είναι κάποιος που θα επιλέξει το παιδί σας να προσεγγίσει, όχι το αντίστροφο
– Να είναι κάποιος που εργάζεται και κατά προτίμηση να φορά καρτελάκι με το όνομά του.
– Κατά προτίμηση να είναι γυναίκα (θυμηθείτε πως οι περισσότεροι παιδεραστές είναι άντρες).

ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Ενημερωθείτε τώρα έτσι ώστε σε μια κρίσιμη περίσταση να κρίνετε σωστά και να δράσετε αποτελεσματικά και εσείς και το παιδί σας!

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ & ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διασφαλιστεί, σε αυτήν την περίπτωση, είναι να μην βγει έξω το παιδί μόνο του ή με κάποιον άγνωστο. Θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τον διευθυντή του πολυκαταστήματος για να κλείσουν έγκαιρα όλες οι έξοδοι και να ανοίξουν μόνο ελεγχόμενες, για τον εντοπισμό του παιδιού. Επιπλέον, θα πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες από το μεγάφωνο, για το έκτακτο περιστατικό προς ενημέρωση όλων.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;

Το παιδί σας θα πρέπει να ξέρει από πριν πως ένα από τα σημαντικότερα όπλα που διαθέτει είναι οι φωνητικές χορδές του. Σε περίπτωση επίθεσης, θα πρέπει να φωνάξει δυνατά για βοήθεια και άμεσα να τρέξει μακριά, όσο πιο γρήγορα μπορεί παρά να επιχειρήσει να παλέψει με τον άγνωστο. H καλύτερη στιγμή να επιχειρήσει να διαφύγει, δεν είναι κάποια “κατάλληλη” αλλά ευθύς αμέσως!!!
Θυμηθείτε: Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν πως να δαγκώνουν και να κλοτσούν στα γεννητικά όργανα των αγνώστων, εάν χρειαστεί να παλέψουν!

ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ & ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;

Θα πρέπει να τραβήξει κάθε καλώδιο που μπορεί να πιάσει στα χέρια του, προκειμένου να προκληθούν ζημιές ηλεκτρολογικής φύσης στο αμάξι, τα stop, τα φώτα πορείας, ή τα φλας για να γίνουν παραβάσεις οδικής κυκλοφορίας, μέχρι να το αντιληφθεί ο οδηγός είναι πολύ πιθανόν να σταματήσουν το αμάξι για παραβάσεις του ΚΟΚ. Επίσης, ιδανική περίπτωση είναι το εγκλωβισμένο παιδί να σπάσει με το πόδι του το φανάρι του αυτοκινήτου εκ των έσω κ να βγάλει έξω το χέρι του! Αυτό σίγουρα θα προκαλούσε τον πίσω οδηγό να καλέσει άμεσα την αστυνομία!

Επαχθή σενάρια στα οποία δεν θέλει κανείς να βρεθεί αντιμέτωπος…… για τα οποία όμως, η ενημέρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια!

Επαχθή σενάρια στα οποία δεν θέλει κανείς να βρεθεί αντιμέτωπος…… για τα οποία όμως, η ενημέρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια!
DIVICO Security
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.