.

Έρευνες και συλλήψεις χρηστών του DroidJack malware με την υποστήριξη της Europol


Στις 27 Οκτωβρίου 2015 κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, που ξεκίνησε από τη Γερμανία και υποστηρίχθηκε από τη Europol και την Eurojust, εκπρόσωποι των Αρχών επιβολής του νόμου από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πραγματοποίησαν μια σειρά από κατ’ οίκον έρευνες και συλλήψεις υπόπτων – χρηστών του κακόβουλου λογισμικού DroidJack.

Τι είναι το DroidJack;

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει ως στόχο κινητά τηλέφωνα και επιτρέπει στους κυβερνοεγκληματίες να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συσκευές με λειτουργικό Android, χωρίς οι κάτοχοί τους να αντιληφθούν το παραμικρό. Ειδικότερα, μέσω του DroidJack είναι εφικτή η υποκλοπή δεδομένων επικοινωνίας, η καταγραφή συνομιλιών ή ακόμα και ο απομακρυσμένος έλεγχος της κάμερας του κινητού τηλεφώνου.

Η Europol συνέβαλε στην επιτυχία της επιχείρησης παρέχοντας αναλυτική υποστήριξη και διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω της Joint Cybercrime Action Taskforce (J-CAT), η οποία έχει δημιουργηθεί στο European Cybercrime Centre με έδρα τη Europol στη Χάγη Ολλανδίας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.