.

Hi-tech διαρρήξεις αυτοκινήτων στο γήπεδο Καραϊσκάκη


Συνελήφθησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Πειραιά, δύο Έλληνες ηλικίας 24 και 25 ετών για κλοπές οχημάτων κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι δράστες εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ να περιφέρονται ύποπτα πέριξ οχημάτων που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, τη στιγμή που διεξάγονταν ποδοσφαιρικός αγώνας, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Όπως διαπιστώθηκε, λίγο νωρίτερα, μαζί με δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν αφαιρέσει δύο αυτοκίνητα.

Από έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, από τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, εντόπιζαν οχήματα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο και με τη χρήση φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο είχαν εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό πρόγραμμα απενεργοποίησης του immobilizer, τα έθεταν σε λειτουργία και τα αφαιρούσαν.

Στη κατοχή τους αλλά και σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό πρόγραμμα απενεργοποίησης των immobilizer, μία ειδική συσκευή σύνδεσης του Η/Υ με το όχημα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και πλήθος αποσυναρμολογημένων τμημάτων αυτοκινήτων (τμήματα κινητήρων, φανάρια, καντράν κλπ), αφού αυτή ήταν η κατάληξη των κλεμμένων αυτοκινήτων, δηλαδή να γίνουν ανταλλακτικά.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στο Νέο Φάληρο, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για σε Τακτικό Ανακριτή.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.