.

Συσκευή της Hitachi θα μπορεί να εντοπίσει πιθανά σημεία εγκληματολογικών πράξεωνΒρισκόμαστε στο έτος 2054 και σε ένα κτήριο στα περίχωρα της Ουάσιγκτον βρίσκεται μια νέα επιχείρηση η Pre-Crime Division, που δημιουργήθηκε μετά την ανακάλυψη μεθόδου όπου προβλέπονται τα μελλοντικά εγκλήματα. Με τη μέθοδο αυτή οι δράστες συλλαμβάνονται προτού διαπράξουν το έγκλημα.

Αυτό είναι το σενάριο της ταινίας Minority Report του 2002 και 13 χρόνια αργότερα φαίνεται να γίνει πραγματικότητα από τη Hitachi. Ο Ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας που κατασκευάζει από ανελκυστήρες μέχρι συστήματα ασφαλείας ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει μια νέα ισχυρή τεχνολογία που μπορεί να εντοπίσει πού και πότε ένα έγκλημα θα συμβεί.

Το σύστημα, που ονομάζεται Hitachi Visualization Predictive Crime Analytics θα διοχετεύετε με μια τεράστια ποσότητα δεδομένων όπως η κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, συνομιλίες κοινωνικών μέσων, δελτία καιρού, και πολλά άλλα. Συλλέγοντας και αναλύοντας όλα αυτά τα δεδομένα το σύστημα θα μπορεί να αντιληφθεί τα πιθανά σημεία εγκληματικών πράξεων σε ένα σημείο 200 τετραγωνικών μέτρων.

Το σύστημα της Hitachi, το οποίο η εταιρία σχεδιάζει να δοκιμάσει σε ορισμένα αστυνομικά τμήματα από τις αρχές Οκτωβρίου εγείρει δύο μείζονα προβλήματα: 1) Το πόσο ακριβές θα είναι 2) Τι θα συμβεί εάν στοχεύει αθώους ανθρώπους σαν εγκληματίες.

Πηγή
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.