.

Διαρρήξεις με σενάριο Χόλιγουντ σε super market


Διαρρήξεις που θυμίζουν ταινία του Χόλιγουντ έκανε σπείρα στη Θεσσαλονίκη με στόχους σούπερ μάρκετ, η οποία εξαρθρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές. Ως μέλη της κατηγορούνται επτά Ρουμάνοι, ηλικίας 23 έως 47 ετών, εκ των οποίων συνελήφθη ένας 27χρονος.

Πρόκειται για καλά οργανωμένη σπείρα, τα μέλη της οποίας αναρριχούνταν, κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, στις οροφές των σούπερ μάρκετ, όπου με ειδικά μηχανήματα διάτρησης δημιουργούσαν τρύπες, μέσω των οποίων εισέρχονταν στο εσωτερικό των επιχειρήσεων.

Εφοδιασμένοι με ηλεκτρικούς τροχούς, τσεκούρια κ.ά. κατευθύνονταν στη συνέχεια στα γραφεία των καταστημάτων-στόχων, όπου βρίσκονταν τα χρηματοκιβώτια, ενώ φρόντιζαν να απενεργοποιούν τα συστήματα ασφαλείας -συναγερμοί, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης- αλλά και να κόβουν τις τηλεφωνικές γραμμές.

Η εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε μία διάρρηξη χρηματοκιβωτίου με λεία που ξεπερνάει τις 12.000 ευρώ από σούπερ μάρκετ της Βέροιας και σε τρεις απόπειρες, εκ των οποίων μία στον Αλμυρό Βόλου, μία στη Λαμία κι άλλη μία στη Βέροια. Στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αφού ενεργοποιήθηκε τελικά ο συναγερμός.

Τα χτυπήματα σημειώθηκαν από τον Απρίλιο έως το Μάιο του τρέχοντος έτους, ενώ οι έρευνες για την αποκάλυψη της δράσης της οργάνωσης έγιναν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βέροιας.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.