.

Αναγνώστης ίριδας ματιού από την Toshiba


H Toshiba ανακοίνωσε έναν οπτικό αισθητήρα 2,1 Megapixel, ο οποίος προορίζεται προς χρήση για την ανάγνωση της ίριδας του ανθρώπινου ματιού. 

Ο νέος αισθητήρας της Toshiba, ο οποίος κινείται κοντά στο φάσμα των υπέρυθρων, έχει την κωδική ονομασία T4KE1 και καλείται να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που προκύπτουν από την προσπάθεια των κατασκευαστών να βάλουν περισσότερους βιομετρικούς αισθητήρες στα μελλοντικά smartphones, πέρα από την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι βιομετρικοί αισθητήρες στις ηλεκτρονικές συσκευές δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά από το iPhone 5S της Apple και μετά έγιναν κομμάτι του βασικού εξοπλισμού πολλών συσκευών.

Τώρα, η ανάγνωση της ίριδας του ανθρώπινου ματιού αποτελεί ένα νέο πεδίο, στο οποίο φαίνεται πως επενδύουν ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές και η Toshiba προσφέρει τον τρόπο για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Ο αισθητήρας της Toshiba, εκτός από τα 2.1 Megapixel του είναι τεχνολογίας BSI CMOS, με optical format 1/7.3″ και μπορεί να προσφέρει εικόνες 1080p στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να κρατήσει εικόνες της ίριδας του ματιού σε μεγαλύτερη ανάλυση από άλλους αισθητήρες CMOS, με αυξημένη ευαισθησία στο φάσμα των υπερύθρων, αγνοώντας το χρώμα που λαμβάνουν οι κοινοί αισθητήρες των καμερών των smartphones.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.