.

Ερευνητές του Μ.Ι.Τ. με τη βοήθεια του Wi-Fi εντοπίζουν ανθρώπινη παρουσία πίσω από τοίχο

Ερευνητές του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Μασαχουσσέτης, M.I.T., κατάφεραν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Με τη βοήθεια μιας συσκευής, ονόματι RF-Capture, κατάφεραν να εντοπίσουν και να απεικονίσουν ανθρώπινες σιλουέτες πίσω από τοίχους ακόμα κι όταν βρίσκονται εν κινήσει. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του TheNextWeb, η συσκευή λειτουργεί εκπέμποντας ασύρματα σήματα που διαπερνούν τον τοίχο και αντανακλούν επάνω σε ανθρώπινα σώματα που βρίσκονται από την άλλη πλευρά, ακόμα κι αν κάποιος κινείται. 

Τα σήματα που αντανακλώνται, συλλαμβάνονται από την συσκευή η οποία αναλαμβάνει να τα συρράψει για να δημιουργήσει την ανθρώπινη σιλουέτα. Αν και μπορεί να φαίνεται σχετικά απλοϊκό στη σύλληψή του, οι επιστήμονες του M.I.T. υποστηρίζουν ότι το νέο τους επίτευγμα διαθέτει αρκετή ευφυία ώστε να ξεχωρίσει 15 διαφορετικά άτομα και να αναλύσει τον παλμό της καρδιάς κάποιου, καθώς και τον τρόπο που αναπνέει. 



Η νέα τεχνολογία, μπορεί να βρει εφαρμογή στις ταινίες αλλά και ως μέρος συστημάτων οικιακής ασφαλείας για τον εντοπισμό κίνησης.


Δείτε πώς λειτουργεί το RF-Capture στο παρακάτω βίντεο: 

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.