.

Κοσοβάρος χάκερ κατηγορείται πως παρέδωσε ταυτότητες Αμερικάνων στρατιωτών στο Xαλιφάτο


Εικοσάχρονος Κοσοβάρος αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες στις ΗΠΑ επειδή παραβίασε στρατιωτική ιστοσελίδα και υπέκλεψε προσωπικές πληροφορίες για 1.351 Αμερικάνων στρατιωτικών και ομοσπονδιακαών υπαλλήλων και τις παρέδωσε στην οργάνωση «Ισλαμικό Χαλιφάτο». Ο Κοσοβάρος τρομοκράτης-χάκερ –όπως χαρακτηρίζεται ('terrorist hacker')- κατονομάζεται ως Ardit Ferizi συνελήφθη στην Μαλαισία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιούνης «πρόκειται για γνωστό χάκερ μέλος του Kosova Hacker's Security (KHS). Η ομάδα αυτή είναι ύποπτη για την απόκτηση με παράνομο τρόπο προσωπικών πληροφοριών (όπως διευθύνσεων κατοικίας και αριθμούς μητρώου κοινωνικών ασφαλίσεων) περίπου 100.000 ατόμων παραβιάζοντας την ιστοσελίδα του Αμερικανικού Δικτύου, μέσω μια άγνωστης ιστοσελίδας στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Στα προσωπικά στοιχεία που απέκτησε η ομάδα, περιλαμβάνονται και πληροφορίες για Αμερικάνους στρατιωτικούς και ομοσπονδιακούς υπαλλήλους. Τα στοιχεία αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο τον Αύγουστο και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ferizi τα μοιράσθηκε με ιστοσελίδα που διαθέτουν οι τζιχανστιστές του Χαλιφάτου προκειμένου να «στοχοποιηθούν».

Πολλοί από τους αριθμούς τηλεφώνων είχαν αλλάξει, αλλά ορισμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ήταν ακόμη σε ισχύ.

Ο βοηθός υπουργός Δικαιοσύνης των John Carlin ανακοίνωσε τη νύχτα της Πέμπτης ότι «σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ardit Ferizi είναι χάκερ-τρομοκράτης που παρέδωσε το υλικό στο Ι.Χ».

Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει ακόμη πως ο Ferizi, αυτοαποκαλείται με το ψευδώνυμο «Th3Dir3ctorY» στο Twitter, ενώ βρισκόταν σε επαφή με τον τρομοκράτη Junaid Hussein, ή αλλιώς Abu Hussain Al Britani στον οποίο και παρέδωσε το κλεμμένο υλικό. Ο τρομοκράτης αυτός είχε σκοτωθεί κατά την διάρκεια επιδρομής από άνδρες του Πενταγώνου, αργότερα τον Αύγουστο, αφού είχε διαφημίσει στο Διαδίκτυο ότι διαθέτει το επίμαχο υλικό.

Ο Ferizi συνελήφθη στην Μαλαισία όπου βρισκόταν για να σπουδάσει σε ινστιτούτο της Κουάλα Λουμπούρ «computer science και δικανική έρευνα» όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Τώρα αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικασθεί.

Η ομάδα των χάκερ KHS υπολογίζεται να έχει παραβιάσει περισσότερα από 20.000 «websites» από το 2012 στα οποία περιλαμβάνεται η ιστοσελίδα της IBM καθώς και σερβικές ιστοσελίδες ακόμη και της Ιντερπόλ.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.