.

20ευρω: Το αγαπημένο χαρτονόμισμα των παραχαρακτών αλλάζει

Δείτε πότε έρχεται το νέο χαρτονόμισμα και ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά που το κάνουν δύσκολο στην παραχάραξη


Λίγο πολύ όλοι έχουμε βρεθεί στην αμήχανη στιγμή να βρεθούμε με ένα πλαστό χαρτονόμισμα στα χέρια μας. Πολύ πιο αμήχανη εάν δεν το γνωρίζεις και αυτό μπορεί να γίνει στο ταμείο ενός καταστήματος παρουσία τρίτων. Η πρώτη γενιά χαρτονομισμάτων αποδείχθηκε απλή υπόθεση για τους παραχαράκτες αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2015 αποσύρθηκαν από την παγκόσμια αγορά 454.000 πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ. Από αυτά το 85% αφορά χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ.

Στα πλαίσια αυτά, και στην συνέχεια της κυκλοφορίας των χαρτονομισμάτων των 5 και των 10 ευρώ τα περασμένα χρόνια στις 25 Νοεμβρίου θα τεθεί σε κυκλοφορία αυτό των 20 ευρώ. Το νέο τραπεζογραμμάτιο περιλαμβάνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το «παράθυρο με προσωπογραφία» στο ολόγραμμα. Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, το παράθυρο γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της μυθολογίας, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Όπως και τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ περιλαμβάνει επίσης έναν «αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα» και μια προσωπογραφία της Ευρώπης στο υδατογράφημα.



Τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ διατηρούν τα σχέδια της πρώτης σειράς με θέμα "Εποχές και ρυθμοί" και έχουν τα ίδια κυρίαρχα χρώματα. Έχουν όμως τροποποιηθεί ελαφρώς προκειμένου να ενσωματώσουν τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Στο νέο σχέδιο λαμβάνονται πλέον υπόψη οι διαδοχικές διευρύνσεις της ΕΕ από το 2002 και μετά. Για παράδειγμα, στον χάρτη της Ευρώπης απεικονίζονται η Μάλτα και η Κύπρος, το όνομα του νομίσματος (ευρώ) αναγράφεται - πέραν των λατινικών και των ελληνικών - και με κυριλλικά στοιχεία, ενώ τα αρχικά της ΕΚΤ εμφανίζονται σε εννέα και όχι σε πέντε, γλωσσικές παραλλαγές.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.