.

Το 2017 θα τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μ.Μ.Μ.


Τον Ιανουάριο του 2017 θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής. Σήμερα η τελετή για τα ηλεκτρονικά κλειδιά που εξασφαλίζουν την ασφάλεια του συστήματος.

Παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, πραγματοποιήθηκε χθές το μεσημέρι στο υπουργείο η Τελετή Αρχικοποίησης Κλειδιών Ασφαλείας (Key Ceremony) του Αυτόματος Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)-ΟΑΣΑ. Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, η οποία αποτελεί την καρδιά της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των προϊόντων του. Με βάση τη σχετική σύμβαση, το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία από 1η Ιανουαρίου 2017.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράχθησαν τα τρία κλειδιά (master Keys) του συστήματος, τα οποία θα δημιουργήσουν την αυξημένη ασφάλεια του, ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια απάτης. Οι τρείς κωδικοί των master Keys, δημιουργήθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, την εκπρόσωπο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) κ. Παναγιώτα Σαρούκου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του αναδόχου σχήματος που υλοποιεί το έργο Γιώργο Αγραφιώτη. Υπενθυμίζεται πως το έργο ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου πραγματοποιείται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) από σχήμα που συμμετέχει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η νοτιοκορεατικη LG.

Με τη δημιουργία των κλειδιών ξεκινά η παραγωγή των μικροκυκλωμάτων που θα διαθέτουν τα νέα έξυπνα εισιτήρια και οι αντίστοιχές συσκευές -αναγνώστες, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλα τα μέσα μεταφοράς του Λεκανοπεδίου της Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου (ΑΣΣΚ)-ΟΑΣΑ. 

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.