.

Βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ


Σε συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και όλες οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας στις 03:35 τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, στις 02:50, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο Βήμα, αναφέροντας πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ, επί της οδού Ξενοφώντος, δίνοντας χρονικό όριο 40 λεπτών για την έκρηξη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ισχυρές δυνάμεις απέκλεισαν εντελώς την περιοχή απαγορεύοντας στον οποιοδήποτε να πλησιάσει. Όντως στις 03:35 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη με αποτέλεσμα να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές τόσο στο κτίριο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων όσο και σε παρακείμενα κτίρια, ενώ η έκρηξη ήταν τόσο εκκωφαντική που ακούστηκε σε πολλές περιοχές γύρω από το κέντρο της Αθήνας, αναστατώνοντας τον κόσμο.

Ευτυχώς από την έκρηξη δεν σημειώθηκε κανείς τραυματισμός, ενώ δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα των ζημιών που έχουν προκληθεί, καθώς ούτε οι αστυνομικοί έχουν προσεγγίσει ακόμα το σημείο της έκρηξης, αφήνοντας πρώτα να περάσει ένα χρονικό όριο ασφαλείας, μη τυχόν υπάρχει και δεύτερη βόμβα.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται άντρες της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Οι άγνωστοι που τηλεφώνησαν στις εφημερίδες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν ανέφεραν ποια τρομοκρατική οργάνωση είναι, αλλά αυτό ούτως ή άλλως θα απασχολήσει τις Αρχές τις αμέσως επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι τελευταίο παρόμοιο χτύπημα σημειώθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Απρίλιο του 2014, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει τότε ο Επαναστατικός Αγώνας.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.