.

Ένοπλοι ισλαμιστές έκλεισαν το πανεπιστήμιο του Άντεν


Ένοπλοι ισλαμιστές έκλεισαν δια της βίας ένα πανεπιστήμιο στο Άντεν της Υεμένης καθώς οι φοιτητές του αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές τους και να καταργήσουν τις μικτές τάξεις, όπου γυναίκες και άνδρες παρακολουθούσαν από κοινού μαθήματα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ένοπλοι έφτασαν στο ίδρυμα με στρατιωτικά οχήματα, ανάγκασαν τους φοιτητές να βγουν από τις αίθουσες και κλείδωσαν την κύρια είσοδο της Σχολής Επιστημών και Διοίκησης.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαν μοιραστεί φυλλάδια που καλούσαν τους φοιτητές να καταγγείλουν τις μικτές τάξεις, να σταματήσουν να ακούν μουσική και να επιβληθεί υποχρεωτικά η προσευχή στο χώρο του ιδρύματος. Τα φυλλάδια αυτά είχαν τοιχοκολληθεί από ένοπλους άνδρες σε τουλάχιστον τρεις σχολές του Πανεπιστημίου του Άντεν και είχαν μοιραστεί στους δρόμους της πόλης.

Οι συντάκτες του κειμένου απειλούσαν ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά αν οι φοιτητές δεν υπάκουαν στις απαιτήσεις τους.

Η ταυτότητα των δραστών παραμένει αδιευκρίνιστη: τα φυλλάδια έφεραν την υπογραφή του «Ισλαμικού Κράτους του Βιλαετιού του Άντεν» αλλά κοσμούνταν με το μαύρο λάβαρο της Αλ Κάιντα. Οι υποστηρικτές της Αλ Κάιντα της Υεμένης κάνουν ολοένα και συχνότερα την εμφάνισή τους στις συνοικίες του Άντεν, μιας πόλης την οποία λυμαίνονται διάφορες ένοπλες οργανώσεις αφότου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις την ανακατέλαβαν από τους σιίτες αντάρτες Χούτι τον περασμένο Ιούλιο.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.