.

Δεκάδες νεκροί & τραυματίες από τρομακρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη



Μπαράζ επιθέσεων με εκρήξεις και πυροβολισμούς στο Παρίσι, κοντά σε γήπεδο που βρισκόταν ο πρόεδρος της Γαλλία Φρανσουά Ολάντ.

Και ο στρατός στους δρόμους στο Παρίσι

Η Γαλλία κλείνει τα σύνορά της. Το ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ πως η χώρα κλείνει τα σύνορά της όπως σε αντίστοιχη εμπόλεμη κατάσταση

Έξι επεισόδια με πυροβολισμούς και εκρήξεις έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί στο 10ο και το 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλά θύματα.

Ο Ολάντ μαζί με τους υπουργούς του στο Bataclan

O Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει στο θέατρο Bataclan μαζί με τους υπουργούς τους, κάτι που δείχνει πως οι φόβοι για 100 νεκρούς μέσα στο χώρο της συναυλίας είναι δυστυχώς πραγματικότητα.

Φόβοι για 100 νεκρούς μέσα στο θέατρο Bataclan

Η επιχείρηση της αστυνομίας στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν του Παρισιού τερματίστηκε και οι δύο δράστες της επίθεσης που είχαν πάρει δεκάδες ομήρους είναι νεκροί, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, μέσα στην αίθουσα υπάρχουν 100 νεκροί.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν του Παρισιού τερματίστηκε και οι δύο δράστες της επίθεσης που είχαν πάρει δεκάδες ομήρους είναι νεκροί, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, μέσα στην αίθουσα υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Παρίσι που συνταράσεται από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων! Όπως μετέδωσε το γαλλικό δίκτυο BFM η αστυνομία έκανε επιχείρηση στο θέατρο και έληξε η ομηρία και ότι δυο τρομοκράτες είναι νεκροί.

Πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες αναφέρουν ότι μέσα στο θεάτρο έχει γίνει μακελειό με άγνωστο αριθμό νεκρών και τραυματιών.

Αυτόπτης μάρτυρας στο θέατρο Μπατακλάν μίλησε για 10 τρομακτικά λεπτά αφού ένοπλοι με καλάσνικοφ άρχισαν να γαζώνουν τους θεατές! Δημοσιογράφος που ήταν στο θέατρο έκανε λόγο για μακελειό. Περιέγραψε τρείς ενόπλους οπλισμένους με καλάσνικοφ και το πρόσωπό τους καλυμμένο εισέβαλαν και άρχισαν να γαζώνουν τους θεατές!

Οι μαρτυρίες όσων κατάφεραν να ξεφύγουν είναι συγκλονιστικές! Σύμφωνα με όσα λένε σοκαρισμένοι παντού υπήρχαν τραυματισμένοι και νεκροί και το θέατρο είχε πνιγεί στο αίμα.

Κατα την διάρκεια της επιχείρησης ακούστηκαν εκρήξεις και πυρά όπλων. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε νωρίτερα ότι οι ένοπλοι φώναζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος».
Σύμφωνα με τους αυτόπτες που επικαλείται το Ρόιτερς, ακούστηκαν πέντε αλλεπάλληλες εκρήξεις και ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει 30 νεκρούς από τις πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδιδε πως οι νεκροί έχουν φτάσει ήδη τους 60

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αφού απομακρύνθηκε άμεσα από το γήπεδο όπου βρισκόταν, μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών "για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης", ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε πυρά αυτομάτων καθώς βάδιζε στο δέκατο διαμέρισμα, κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ. Όταν έφθασε μπροστά σε ένα εστιατόριο, είδε σορούς στον δρόμο. «Είδα τρεις σορούς να τοποθετούνται σε σάκους» για πτώματα, ανέφερε ο Φαμπιάν Μπαρόν, φοιτητής.

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «ενημερώθηκε» για τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «σοκαρισμένος» για τις επιθέσεις και προσέφερε τη βοήθειά του.

Η γαλλική αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους, κάτι που σημαίνει πως εκτιμά ότι ο κίνδυνος ίσως να μην έχει περάσει.

Αυτόπτης μάρτυρας από το θέατρο Bataclan

Δηλώνει πως οι δράστες πυροβολούσαν συνέχεια και ο κόσμος προσπαθούσε να κρυφτεί. Δύο αστυνομικοί μπήκαν στην είσοδο και προσπαθούσαν να βγάλουν τους τραυματίες έξω. Ζήτησαν από τον κόσμο να πέσει κάτω.

Ο ήχος της έκρηξης, όπως ακούστηκε στο γήπεδο που βρισκόταν ο Ολάντ:


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.