.

Νέο σύστημα ελέγχου χειραποσκευών στα αεροδρόμια


Ένα από τα ενοχλητικότερα πράγματα για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, είναι ο έλεγχος της χειραποσκευής από τους υπαλλήλους ασφαλείας του αεροδρομίου. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να διευκολυνθεί από το καινούριο σύστημα ελέγχου της Qylur.

Το Qylatron Entry Experience Solution, όπως ονομάζεται, αποτελείται από πέντε υποδοχείς χειραποσκευών. Ο επιβάτης πλησιάζει το μηχάνημα, σκανάρει το εισιτήριό του και τοποθετεί τη χειραποσκευή του σε έναν από τους υποδοχείς. Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από ακτίνες Χ, χημικούς αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να εντοπίσει απαγορευμένα αντικείμενα.

Σε περίπτωση που η χειραποσκευή περάσει τον έλεγχο, ο επιβάτης την παραλαμβάνει και είναι ελεύθερος να αποχωρήσει. Σε περίπτωση που εντοπιστεί αντικείμενο που παραβιάζει τους κανονισμούς, το σύστημα ειδοποιεί έναν υπάλληλο ασφαλείας. Γενικά, το Qylatron μπορεί να πραγματοποιήσει έλεγχο 600 επιβατών σε μία ώρα και ο χειρισμός του απαιτεί τέσσερα άτομα.

Έχει εγκατασταθεί ήδη στη Disneyland του Παρισιού και επίσης, χρησιμοποιήθηκε και πέρυσι στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στη Βραζιλία. Προς το παρόν χρησιμοποιείται δοκιμαστικά στο γήπεδο των San Francisco 49ers για τις καθημερινές ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται. Σε περίπτωση που πάνε καλά οι δοκιμές, η ομάδα, πιθανότατα, θα το χρησιμοποιεί μελλοντικά για έλεγχο των VIP επισκεπτών, καθώς και των υπολοίπων φιλάθλων.

Μάλιστα, η Lisa Dolev, CEO της Qylur, δήλωσε ότι αναμένει να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω σύστημα ασφαλείας σε περαιτέρω στάδια και πάρκα αναψυχής μέσα στο 2016. Επιπλέον, η Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορών της Αμερικής (TSA) ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο δοκιμές που θα διαρκέσουν 18 μήνες, για να ενσωματώσει το Qylatron σε ελέγχους αεροδρομίου.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.