.

Οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας


Η μία μετά την άλλη, οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση το βράδυ στο Παρίσι. 

Γερμανία: Κατάσταση ετοιμότητας 

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει το επιτελείο διαχείρισης κρίσεων, ενώ γερμανικές και γαλλικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση. Εντός της ημέρας η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ αναμένεται να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Για την ώρα πάντως, αν και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα, παρά μόνο σε ό,τι αφορά την προστασία της γαλλικής πρεσβείας στο Βερολίνο και άλλων κτιρίων που χρησιμοποιούνται από την γαλλική διπλωματική αποστολή στην Γερμανία. Στο μεταξύ οι σημαίες στα κυβερνητικά κτίρια της χώρας κυματίζουν μεσίστιες. 

Βρετανία: Συνεδριάζει η ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων 

Στη Βρετανία, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα προεδρεύσει σήμερα το πρωί μιας συνόδου της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, η οποία θα συνέλθει μετά τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις με τους 128 νεκρούς στο Παρίσι, ενώ την ίδια ώρα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Βρετανία. 
"Θα προεδρεύσω μιας συνόδου της επιτροπής COBRA σήμερα το πρωί μετά τις τρομακτικές και αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού", δηλώνει ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter. 
Χθες ο Κάμερον είχε δηλώσει συγκλονισμένος από τις επιθέσεις και είχε προσθέσει ότι "οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας στρέφονται προς τον γαλλικό λαό". Παράλληλα ο Μάρκ Ρόουλεϊ, αξιωματούχος της αστυνομίας του Λονδίνου, δήλωσε σήμερα ότι οι βρετανικές αρχές "ενισχύουν τις δυνατότητές τους για την προστασία του κοινού", επικαλούμενος κυρίως την ενίσχυση του δυναμικού τους και την πραγματοποίηση επιπλέον ελέγχων. 
"Θα εξετάσουμε τα γεγονότα αυτά σήμερα", πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε στο BBC, αναφερόμενος στις επιθέσεις του Παρισιού. Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία αποφάσισε μετά τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις την άμεση επαναφορά των ελέγχων στα σύνορά της, οι συρμοί του Eurostar εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας, ενώ η εταιρεία πρότεινε την επιστροφή των χρημάτων του εισιτηρίου σε αυτούς που θα επιθυμήσουν να ματαιώσουν το ταξίδι τους προς το Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Ιταλία: Έκτακτη σύνοδος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας 

Η Ιταλία αποφάσισε σήμερα την υιοθέτηση ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας μετά τις πολυαίμακτες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υποτιμάται ο κίνδυνος για περαιτέρω θανατηφόρες επιθέσεις. 
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ρέντσι σημείωσε επίσης ότι η Ιταλία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας μετά τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν εναντίον "όλης της ανθρωπότητας" και εναντίον "του τρόπου ζωής μας". Μετά το διάγγελμά του, ο Ρέντσι θα προήδρευε έκτακτης συνόδου του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Ιταλίας. 
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ο οποίος αναμενόταν να μεταβεί σήμερα στη Ρώμη και από εκεί να μεταβεί αύριο, Κυριακή, αεροπορικώς στο Παρίσι, ματαίωσε τις επισκέψεις του αυτές μετά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. 





Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.